Cumhurbaşkanlığı Seçimleri sonrası CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu istifaya çağıran Muharrem İnce, daha sonra adaylık açıklaması yaparak kurultayda Kılıçdaroğlu'na rakip olacağını duyurdu.

Son dönemlerde katıldığı televizyon programlarında Kılıçdaroğlu'nu eleştiren İnce, bugünde Habertürk gazetesinden Balçiçek İlter'e verdiği röportajda "Kemal Bey solcuları sevmiyor" dedi.

Muharrem İnce, partinin başına geçmesi durumunda başörtülü milletvekili çıkaracaklarını belirtti.

İşte İnce'nin açıklamalarından bir kesit;

-Dilek Akagün Yılmaz Kılıçdaroğlu partiyi ''ılımlı islamcılar''a yakınlaştırıyor diyor, sizce?

-Bakın, Kemal Bey, sağcıları solculardan çok daha fazla seviyor. Hatta solcuları sevmiyor.

-Neden?

-Solcuları sevmiyor, güvenmiyor, uzak duruyor, onların gücüne inanmıyor, bunu da herkese hissettiriyor. Örneğin Ankara adayını hala kabul edemiyorum ben. Yoklamalarda bile ben çıkıyordum. Bunu bire bir görüştük. "Partinin adayı yok gibi, ben burdayım" dedim. Hatta popüler isimleri de önemli yerlere, Emine Ülker Tarhan, Kamer Genç, Gürsel Tekin, Umut Oran aday yapalım dedim. Ben Ankara'yı kazanırdım.

-Ne cevap verdi Kemal Bey?


-Kazanmak gibi bir derdi yok ki...Her zamanki gibi cevapsızlık. Susar, dinler, yorum yapmaz, durur öyle, kendi hesaplarını yapar, kendine göre karar verir. Herkes biliyor bu huyunu zaten.

-Diktatör suçlaması ağır olmadı mı peki?

-Diktatör demedim, siz korku imparatorluğunu yıkacağım diye geldiniz, blok liste merkez yoklaması konuşuluyor, bu yolla diktatörlüğe gidersiniz dedim.

-Aynı şey. Siz uzun yıllar yan yana odalarda çalıştınız...

-Kemal Abimin vicdanına sesleniyorum. ''Tıpış tıpış oy vermeye gideceksiniz'' ne demek yahu? O Sabah karşıladım asansörde, düzeltin çok yanlış dedim, sonra odada bir daha. Özür dileyin dedim. Sonra çıkıp 'Ben de tıpış tıpış oy vereceğim' dedi... Seçmen kızdı, kırıldı.

"AKP’LİLER KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLİYOR"


-Baykal gidiyor, Kılıçdaroğlu geliyor, size göre göz göre göre yapılan yanlışlar... Niye?

-Bu konuya girmek istemiyorum. Baykal'dan egemen güçlerin rahatsız olduklarını biliyorum. Pek çok Akp'li Kılıçdaroğlu'nu destekliyor. Yenemez çünkü iktidarı. Iyi de iktidar umudu veremezsek, niye oy versin bana? Bakın ben partinin grup başkanvekiliyim, televizyondan öğrendim, Cumhurbaşkanı adayımızı.

-Tanıyor muydunuz?


-Hayır, bir kez karşılaşmışlığım var. İsmini ilk duyduğumda şunu düşündüm. 81 il başkanı? Kim önerdi bu adamı? 130 vekil, 60 parti meclisi üyesi... Kim dayattı?

-Kim?

-Hiçbiri değil, onu biliyorum. Bu seçimi Erdoğan'a hediye ettiler. Artık siz düşünün küresel güçler... Bu lafın tamamlamayacağım, söylenmez bu laf... Yine gittim yanlış yaptınız dedim. Öncesinde de gittim. Emine Ülker Tarhan, Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekaroğlu aday yapalım, MHP'de Oktay Vural ya da Meral Akşener aday yapsın, ikinci turda en çok oy alanı destekleyelim dedim. Ya matematik bilmiyorlar ya da hediye ettiler. Birinci turda çatı aday matematik bilmeyenler işidir.

-Ne cevap aldınız?

Dinledi her zamanki gibi. Genelde başbaşa konuşuruz, bunda tanıklar da vardı.

-Niye İhsanoğlu ismini sevmediniz?


-Beyefendiliğine, entelektüel kişiliğine itiraz yok. Doku tutmaz doku...

"CHP'DE BAŞÖRTÜLÜ VEKİL OLABİLMELİ"

-CHP sosyal demokrat olmasına rağmen, hak ve özgürlüklerin verilmesini AK Partiye bıraktı deniliyor. Ne dersiniz? Örneğin Meclis'te ''Başörtülü vekiller'' var artık. Ne hissediyorsunuz?

-Bir kez o kürsüye çıkıp sigortasız çalışan, öldürülen kadınları, kadınların haklarını konuşmadılar, hatta kürsüye bile çıkmadılar, başörtü taksalar ne olur takmasalar.. Hırsızlıklara, yolsuzluklara karşı çıkmak müslümanlığın gereği değil mi?

-Peki başörtüsü, özgürlükler açısından, CHP'nin laiklik kavramına mı aykırı?

-Buralara takılmamak lazım.

-Cevap vermiyorsunuz

-Kardeşim partini üyesi. Faal. Başı örtülü. Bu tür arkadaşlarımız var.

-Kızkardeşiniz vekil olmasın mı yani CHP'den?

-Olabilmeli, kesinlikle evet! O yeteneği birikimi varsa, sırf başörtüsü var diye değil. Göstermelik aday yapmam, örgüt isterse, iyiyse, baş örtülü de olur.