Yalova'da CHP İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Milletvekili Muharrem İnce, yoğun bir programı olduğunu, önümüzdeki Ocak ayında, Almanya'da, Amerika'da, İngiltere'de, Giresun'da düzenlenen toplantılara katılıp konuşacağını söyledi. "Şimdi bu çalışmalar emin olun ki, memleketin başı dertte olduğu içindir" diyen İnce, "Eğer bugün AKP değil de geçmişte mücadele ettiğimiz Adalet Partisi, Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi iktidarda olsaydı, inanın siyaseti bırakırdım. Ama memleketin başı, bu soyguncularla, bu memleketi bölmek isteyenlerle, bu cumhuriyetle hesaplaşmak isteyenlerle, bu Atatürk düşmanlarıyla belada" dedi.

Türkiye'de bir günde 172 iş kazası olduğunu, her gün 4 kişinin iş kazalarında yaşamını yitirdiğini, 6 kişinin çalışamaz raporu aldığını belirten İnce, "Bu ülkede taksitle böbrek satılıyor. Çocuklar açlıktan ölüyor. Bu ülkede simitlerde bile artık pekmez kullanılmıyor, Çin malı susam kullanılıyor. Simit bile bozuldu. 'Sanayide Türk malı otomobil üreteceğiz' diye meydan okuyan Tayyip Erdoğan, mahalleleri gezerken çocuklara Çin malı oyuncak dağıtıyor. Samanı ithal, ineği ithal, ayranı milli olan bir ülkede yaşıyoruz" diye konuştu.

Konuşmasında, son dönemde yaşanan Osmanlıca Dersi tartışmalarına da değinen Muharrem İnce, “Türkiye’de tartışmalara bakın. Çalınan paraları tartışacağımıza Osmanlıcayı tartışıyoruz. Osmanlıca bilsin çocuklarımız itirazım yok, Osmanlı bizim ecdadımız ama 77 milyonun Osmanlıca bilmesine gerek yok. Çocuklara Osmanlıca öğretmek önemli değil, çocuklara Matematik, Fizik öğretmek önemli olan" diye konuştu.

Yaşanan bu gelişmeler karşısında herkesin sustuğunu belirten İnce, "'Amerika’yı Müslümanlar keşfetti' diyor. Ampulü Edison buldu. 'Hıristiyan Edison buldu' diyor muyuz? Hayır, insanlığın hizmetine sunulmuş herkes kullanıyor. Müslümanlar bulsa ne olur, Hıristiyanlar bulsa ne olur. Derdimiz bu değil. Derdimiz uzay teknolojisi, iletişim, bilişim. Osmanlıcayı öğretmeyelim demiyoruz. Osmanlıcayı öğretelim. Osmanlıcayı öğrettik, 77 milyon Osmanlıca biliyor. Çocuklarımız işe daha kolay girecek mi? Hayır. Daha kolay KPSS’yi geçecek mi? Hayır. Daha kolay vize alacak mı? Hayır. Peki, çocuklara İngilizce öğrettik. Pratik yapmak için İngiltere’ye gönderdik. Osmanlıca öğrettik. Hangi ülkeye göndereceğiz. Tartışmalar bunlar. Bu tartışmaların tek bir amacı var. Bunların tek bir derdi var. Yolsuzlukları, hırsızlıkları, 17-25 Aralık’ı kapatmak" diye konuştu.