İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen törenle Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin bakanlık görevini Mardin Milletvekili Muammer Güler'e devretti. Törende ilk sözü alan eski bakan Şahin, 2011 yılında aldığı görevi şerefle ve onurla devrettiğini söyledi. Ayrılıp gittiklerini ve herkesin bir gün ayrılacağını altını çizen Şahin, "İnşallah benim gibi 18 ay 20 günde değil de gönlünüzün arzu ettiği zamanda ayrılırsınız, bunu da gönülden temenni ediyorum. Fakat ayrılırken alın aklığı, baş dikliği, vicdan huzuru içinde ayrılmanızı sizlere temenni ediyorum. Benim bugün alnım ak, başım dik, vicdanım da huzurlu" ifadelerini kullanması dikkat çekti.
Devlet ve bakanlıkların kalıcı, insanların ise zamanla sınırlı görevleri üstlendiklerini dile getiren Şahin, ayrılık zamanı geldiğini göreve gelişlerin ne kadar normalse gidişlerinde o kadar normal olduğunu vurguladı. Milletin iradesiyle demokrasinin işlemesi için görev verilmiş, görev almış kişiler olduklarına dikkat çeken Şahin, "Aldığımız görev, seçildiğimiz görev milletvekilliğidir. Milletvekili olarak hepimizin, hangi partiden olursa olsun ilk işimiz TBMM'nin genel kurulunda yemin etmektir. O yemin genel kurulda kürsüde kalan bir yemin değildir, olmamalıdır. Bizim bakanlıktaki anlayışımız devletimizin varlığı ve bağımsızlığını korumaya, milletimizin birliği ve bütünlüğünü sağlamaya ve milli egemenliği hakim kılmaya yönelik bir anlayış içerisinde gerçekleşmiştir" dedi. 
İlk kamu görevine, 1972 yılında İçişleri Bakanlığı'nda evrak mümeyyizi olarak başladığını belirterek sözlerine başlayan yeni Bakan Muammer Güler ise, bugün çok büyük heyecan duyduğunu kaydetti. İçişleri Bakanlığı'nın temel görevinin vatandaşların can ve mal güvenliğini, toplumun huzur ve emniyetini sağlamak olduğunu belirten Güler, anayasa ve yasalarla güvence altına alınan bireylerin temel hak ve özgürlüklerini korku ve endişeden uzak, güven içerisinde kullanmalarına imkan tanıyacak ortamı geliştirmek olduğuna dikkat çekti. 
AKP hükümeti olarak milli birlik ve beraberliğini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü vazgeçilmez bir öncelik olarak gördüklerini hatırlatan Güler, şöyle devam etti, "Hiçbir şiddet ve terör odağının nüfus edemeyeceği en büyük güç, milletimizin birlik ve beraberlik ruhudur, devletimizin azim ve kararlılığıdır. Bu bağlamda terörle mücadele vizyonumuz güvenliğin insan odaklı, özgürlükler, haklar ve demokrasi ekseninde sağlanmasıdır. Demokrasiye ve insan haklarına çok önem verdiğimizi, vatandaşların devlete olan güvenini artırmak ve terörün istismar ettiği zemini ortadan kaldırmak için her türlü çabayı sarf etmeye kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek istiyorum."