Halide Demir- Binali Yıldırım, Güzelbahçe, Karşıyaka ve Urla dışında belirlenen ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve AK Parti İzmir milletvekilleri Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Rıfat Sait, Aydın Şengül ve Rıfat Sait ile AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak'ın da hazır bulunduğu toplantıda değerlendirmelerde bulundu.

ÜÇ İLÇE BU HAFTA NETLEŞECEK, TÜMÜ HAFTA SONU AÇIKLANACAK

Yıldırım, belirlenmeyen üç ilçenin de bu hafta içinde netleşeceğini belirterek, tüm adayların hafta sonu gerçekleştirecekleri toplantıyla İzmirlilere tanıtılacağını açıkladı: “Bu hafta sonu tüm adaylarımızı yapacağımız bir toplantıyla İzmir'de daha fazla tanıtacağız.”

SLOGANLARLA DEĞİL HİZMETLERLE VAROLACAĞIZ

Yıldırım, seçim sloganlarının ne olduğu sorusuna “Biz sloganlarla değil hizmetlerle bugüne geldik. Bundan sonra da hizmetlerimizle varolacağız” yanıtını verdi.

KUVVETLİ TAKVİYE ALIN, SERT VE HIZLI ÇALIŞACAĞIZ, BUNLAR ISINMA HAREKETLERİYDİ

Hızlı bir seçim kampanyasına başlayacaklarını belirten Binali Yıldırım, “Hayırlı uğurlu olsun. İzmir'imize güzel bir seçim getirmesini niyaz ediyorum. Güzelbahçe, Karşıyaka ve Urla ilçelerinde karar henüz verilmedi, ama bu hafta içinde karar vereceğiz. Hep beraber kuvvetli bir takviye alın, hazır olun. Sert ve hızlı çalışıyoruz. Bunlar ısınma hareketleriydi” dedi.

BAŞBAKANA İSİM FALAN GÖTÜRMEDİM

Basın mensuplarının sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hafta sonu gerçekleşen toplantıda aday adaylarıyla ilgili isim götürmediğini kaydeden Binali Yıldırım, “Ben isim falan götürmedim. Aday belirleme sürecinde son safha olan aday belirleme üst kurulunda İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adayı olarak bulundum. Bizde usul böyle. Oradaki on kişinin yanında ben de vardım. Ben orada görüşlerimi söyledim. Aday adaylarıyla ilgili tüm bilgi detaylarıyla genel merkezde mevcut. Benim isim empoze etmekten ziyade oradaki müracaatları çalışmaya katılmamdır. Orada da sorulan şeyler oldu, yanıt verdim. Aday belirleme sürecine katkım olduysa partimiz adına ne güzel” şeklinde değerlendirme yaptı.

İSİMLERLE İLGİLİ KİMSEYE VERİLMİŞ BİR SÖZÜMÜZ YOK

Adı Gaziemir, Konak gibi ilçelerden geçen Yıldırım Ulupınar'ın adının açıklanmayan 3 ilçe için geçip geçmeyeceği sorulan Binali Yıldırım, “İsimle ilgili kimseye verilmiş bir sözümüz yok. İsimlerin belirlenmesinin belirli aşamaları var. Saha araştırmaları, kanaat önderlerinin görüşleri, anketler, ilçe ve il teşkilatlarımız, vekillerimiz ve genel merkezde değerlendiriliyor ve adaylar belirleniyor. Her ilçede birden fazla aday adayımız var. bazı ilçelerimizde 12'den fazla ilçeler de var. bunlar arasından karar veriliyor. Bazı ilçelerde aday adayı olmayan isimler üzerinde karar verildi” diye konuştu.


KARABAĞLAR HAKKINDA DEDİKODULARA İTİBAR ETMEYİN

Karabağlar'dan aday gösterilen İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Eski Başkanı Necip Kalkan'a partililerin 'Ahbap-çavuş ilişkileriyle aday gösteriliyor' şeklinde tepki göstermesini de değerlendiren AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “Dedikodulara itibar etmeyin. Biz AK Partiyiz. Biz her süreçte teşkilatımızın ve arkadaşlarımızın sokağın nabzına göre hareket ederiz. Seçtiğimiz adayları tombaladan seçerken gibi seçmiyoruz. Toplumda, bulundukları yerde karşılığı var hepsinin. Necip Kalkan ismini bilmeyen yok, geçmişini bilmeyen yok. İnsanlar üzerinde kolayca spekülasyon yapmayı doğru bulmuyorum” dedi.

İLKNUR DENİZLİ'NİN CİDDİ BİR SIKINTISI YOK, BU HALİYLE BİLE GELDİ

Binali Yıldırım, 27 ilçe arasında tek kadın ve milletvekili adayı olarak gösterilen İlknur Denizli'nin ayağından geçirdiği rahatsızlığın çalışmalarını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna da yanıt verdi:

“Herkesin başına her iş gelebilir. Seçimlerde adaylarımızın başına gelmeyecek diye bir garanti yok. Bugün buradayız yarın ne olacağımızı bilemeyiz. İlknur Hanım'ın herhangi bir ciddi sıkıntısı yok. Bu haliyle bile geldi, çalışmamıza katıldı. Herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kadın aday az, başvuru az. Bizde böyle diğer partileri bilmiyoruz. Kadın adaylar daha fazla olsun, gönül ister ki,

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Binali Yıldırım, Bayraklı'dan aday gösterilmesi beklenen İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın aday gösterilmemesine de espriyle karşılık verdi: “Hamza bey yarışı kazanamadı hepsi bu.”


İŞTE AK PARTİ'NİN İZMİR ADAYLARI


ALİAĞA: İbrahim Ethem Yorulmaz

Aliağa’dan aday gösterilen İbrahim Ethem Yorulmaz 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin ardından statüsünü kaybedecek Şakran Beldesi’nin Belediye Başkanı

BALÇOVA: HASAN Özcan  Balçova'da sürpriz bir şekilde aday gösterilen Hasan Özcan esnaf STK'larında üst düzey görevler almış bir isim... Özcan TESK'te Derviş Günday döneminde genel sekreterlik yapmıştı.

BAYINDIR: Mehmet Kertiş. AK Parti Bayındır'da mevcut başkanla yola devam kararı aldı. Mehmet Kertiş 2009 yerel seçimlerinde Bayındır'da zafere uzanarak kentte tek AK Parti bayrağını sallandıran isim.

BAYRAKLI: İsmail Sarı Bayraklı adayı İsmail Sarı İlçe Teşkilatı'nın Eski Başkanı.

BERGAMA: Hasan Şahin

BEYDAĞ: FevziKaya

BORNOVA: İlhan Kaya. Anavatan Partisi Eski İzmir Milletvekili son yerel seçimde AK Parti'den İl Genel Meclis Üyeliğine seçilmişti.

BUCA: Cemil Şeboy üç dönem belediye başkanlığı yaptığı ve 'efsane başkan' olarak anıldığı ilçede yeniden aday oldu.

ÇEŞME: Mustafa Cenger. Çeşme Esnaf Odası Başkanı Mustafa Cenger 2009 yerel seçimlerinde de AK Parti'nin Çeşme adayıydı.

ÇİĞLİ: Adnan Yılmaz. Yılmaz aday adaylığını açıklamadan önce Çiğli İlçe Teşkilatı Başkanlığı görevini yürütüyordu.

DİKİLİ: Ahmet Dağdelen. Çandarlı Belediye Başkanı, Bergama için aday adayı olmuştu ancak partisi tarafından Dikili'de aday gösterildi.  

FOÇA: Salih Emrullah Keleş

GAZİEMİR: Kerem Fahri Baykal. AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi.

KARABAĞLAR: Necip Kalkan AK Parti'de adaylığı en çok konuşulan isimlerin başında. İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, odada Başkan Ekrem Demirtaş'a muhalif isimlerin de başında geliyordu.

KARABURUN: Hüseyin Altın

KEMALPAŞA: Arif Uğurlu. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi.

KINIK: Sadık Doğruer

KİRAZ: Erol Çomak

KONAK: İlknur Denizli. AK Parti'nin ilçelerdeki tek vekil adayı.AK Parti İzmir Milletvekili.

MENDERES: Bülent Soylu. Menderes SGK'nın eski ilçe müdürü. Aday adayı olmak için memurluktan istifa etmişti.

MENEMEN: Bilal Kaplangı

ÖDEMİŞ: MahmutBadem. AK Parti İl Başkan Yardımcısı aynı zamanda Ödemiş'in bir dönem önceki belediye başkanıydı.

SEFERİHİSAR: HAMİT Nişancı. Seferihisar'ın eski belediye başkanı son seçimde Anavatan Partisi adına yarışmış ve CHP adayı Tunç Soyer'e kaybetmişti. Nişancı bir süre önce AK Parti ailesine katılmış, düzenlenen törende rozetini Yıldırım takmıştı. 

SELÇUK: Zeynel Bakıcı

TİRE: Mehmet Çeltikçioğlu
AK Parti Tire Eski İlçe Başkanı...

TORBALI: Adnan Yaşar Görmez.AK Parti Torbalı Eski İlçe Başkanı.