İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Atatürkçü söylemleriyle yeni bir gömlek giydiğini, İYİ Parti olarak bu durumdan son derece mutlu olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, söylemlerinde samimi olmasını temenni ettiklerini ifade eden Ok, Atatürk düşmanı olduğunu iddia ettiği birkaç isim ile Erdoğan'ın yakın geçmişte aynı fotoğraf karesinde yer almasının bir çelişki yarattığını öne sürdü.

Erdoğan'ın Atatürkçülüğü yeni keşfettiğini savunan Ok, "Bunu anlamaya çalışıyoruz. Fakat, daha dün denecek kadar yakın bir tarihte Atatürk'e hakaret suçundan mahkum olmuş bir başka meczubu 29 Ekim'de külliyede ağırlıyor. Hangi sözünüze inanacağız? Yeniden aday gösterdiğiniz Sayın İsmail Kahraman, bırakın Atatürk demeyi Gazi unvanını bile kullanmadı. 'Mustafa Kemal' dedi. Kahraman'ı yeniden aday göstermekle Atatürkçülüğünüzü nasıl izah edeceksiniz? Bu gardrop Atatürkçülüğüdür. İYİ Parti çıkmasaydı Atatürk aklınıza gelmeyecekti." diye konuştu.

Ok, hükümetin 2020 yılında 4 lira olmasını öngördüğü dolar kurunun şimdiden 4 liraya yaklaştığını ifade ederek, asgari ücretlinin alım gücünün düştüğünü söyledi.

"FETÖ ile mücadelede Bank Asya'da kırıntı şeklinde hesabı bulunan kamu çalışanlarının işlerine son verilirken, istifa eden belediye başkanlarından birinin yerine geçen bir ismin 17-25 Aralık sonrasında bu banka ile ilişkilerini sürdürdüğü" şeklinde ciddi bir iddianın bulunduğunu öne süren Ok, "Bu kişi 17-25 Aralık arifesinde Bank Asya'dan yüklü miktarda kredi çekiyor. 17-25 Aralık sonrasında Bank Asya ile ilişkisi devam eden bu isim kimdir? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu ismi açıklamalıdır." dedi.


"Ne haliniz varsa görün"

İsmail Ok, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim barajının düşürülmesi konusunu tartışmaya açtığını anımsatarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumunda yüzde 50 artı 1 barajını destekleyen Bahçeli'nin, yüzde 10'luk seçim barajının ağır olduğunu belirttiğini söyledi.

İYİ Parti'nin baraj problemi olmadığını öne süren Ok, "Koltuklarını korumak adına, saltanatlarını sürdürmek adına birileri Türkiye'ye yüzde 50 artı bir gibi bir baraj dayattı. Şimdi de bunun içinden nasıl çıkacağız diye debelenip duruyorlar. Ne haliniz varsa görün." ifadelerini kullandı.