Ali Budak- İYİ Parti lideri Akşener, il binası önüne kurulan platformdan İzmirlilere seslendi. Programa Genel Sekreter Aytun Çıray, Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu ile genel başkan yardımcıları, İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, il yöneticileri, ilçe teşkilatlarının başkanları ile temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Cumhuriyet’e sahip çıkacağız’

Açılışta İzmirlilere seslenen Akşener, ‘Efe İzmir, Ege’nin incisi İzmir. Dağlarında çiçekler açan İzmir. Atatürk’ümüzün adını mücevher taşa yazan İzmir. İşgalcilere karşı tek kurşunu atıp şehit olmayı göze alan Hasan Tahsin’in İzmir’i… İzmir’de olmaktan, cesur insanlarıyla birlikte olmaktan duyduğum heyecanı, mutluluğu ve onuru paylaşmak isterim. Her birinizi ayrı ayrı en derin saygı ve sevgiyle selamlıyorum. İzmir bize 2 buçuk yıllık süreçte her daima önce umut, irade, cesaret ve sonra kararlılık verdi. İzmir’e her geldiğimde inancım ve ümidim artarak bu yolda yeniden dimdik yürüdük. Allah İzmirlilerden razı olsun. İzmir sahte Atatürkçülere, sahte kabadayılara yeter söz İzmir’indir diyen İzmir’dir. Allah sizleri var etsin. Allah sizleri her daim mutlu, mesut ve muzaffer kılsın. Siz ki Zübeyde Hanım’ın yetim Mustafa’sına sahip çıktınız. Siz kim yetim Mustafa’nın validesine sahip çıktınız. Size söz veriyorum. Aynı sizin sahip çıktığınız gibi yetim Mustafa’nın kurduğu cumhuriyete sonuna kadar neye mal olursa olsun sahip çıkacağımıza ve onun arkasında dimdik duracağımıza söz veriyoruz. Cesur İzmir. Tehdide pabuç bırakmayan İzmir’ dedi.

‘El mi yaman, bey mi…’

‘İyi Parti olarak bir yola çıktık. Kesinlikle dönmemek üzere. Bir kişi kalsak bile dönen namerttir’ diyen Akşener, şöyle devam etti: ‘Ben evladı fatihan torunuyum. Bizim kızları bilirsiniz. 25 Ekim’de partimiz kuruldu. Ama bu partiyi kuran sizsiniz. Milletimiz kurdu. Bize de dediniz ki bu partini başında bekçilik yapın. Biz de amenna dedik. Biz ve arkadaşlarımız bekçilik yapıyoruz. Parti kuruldu. Bu partiyi kurdurmazlar denildi. Türkiye nasıl bir yönetimle yönetiliyor ki bir siyasi partinin kurdurulmayacağına insanlar inanabiliyor. Ama vuruşa vuruşa sizin adınıza İyi Parti’yi kurduk. Şimdi deniyor ki; bunların seçime sokmazlar. El mi yaman bey mi yaman. Buradan haykırıyorum. Hadi yüreğiniz yetiyorsa İyi Parti’yi seçime sokmayın. Bugüne kadar iktidar partisi genel başkanı rakiplerini kendi seçti ve top oynadı. Bugün bu konforu bitmiştir. Seçemediği ve kontrol edemediği bir rakiple ve rakipler ordusuyla karşı karşıya. Bir baktık saray koalisyonu kurulmuş. Kendilerine yerli ve milli diyorlar. Ne kadar acı.

Ateş bacayı sardı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Akşener, ‘Görev dağılımı yaptılar. Bir tanesi bize sövüyor öbürü de ilçe ilçe geziyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin genel başkanı ilçe ilçe kongre geziyor. Biz nereye gidiyoruz oraya geliyor. Ateş bacayı sardı. Korku dağları sardı. Ama bu saray koalisyonu bilinmelidir ki sandalyem korunsun çıkar ittifakıdır. AK Parti ittifak konusunda uzmandır. Önce açılım sürecinde PKK ile ittifak yaptı. Adı yıkım ittifakı. Sonra FETÖ ile ittifak yaptı adı çukur ittifakı. Şimdi bir ittifak yaptılar. Bizce adı çıkar ittifakı. Ama bu millet bu çıkar ittifakını yerle bir edecek’ diye konuştu.

‘Cesaret bulaşıcıdır’

Akşener, İzmir’deki yoğun kalabalık için, ‘Bir il binası açılışı yapıyoruz ama miting havasındayız. Günlerce hazırlığı yapılan bir miting için bile böyle olmaz. Sizin kararlılığınız bize güç ve kuvvet veriyor. Bugün Türkiye’ye baktığınız zaman, konuşamıyor. Türkiye problemlerini çözecek sonuçlar üretemiyor. 10 senedir büyük bir baskı var. Adaletin cenaze namazının kılındığı, hâkimlerin korkutulduğu bir süreçten geçiyoruz. İyi Parti yola çıktı. Birincisi konuşan bir Türkiye için. Türkiye konuşacak. Sorunlarına çözüm bulacak. TBMM an itibariyle fiilen ortadan kalkmıştır. AKP’nin gurubundaki milletvekillerinin iradesi yoktur. En küçük konuda karar veren tek kişiyle karşı karşıyayız. Bunun adı tiranlıktır, diktatörlüktür. Diktatörler önce kendileri korkar. Kendileri korktuğu zaman insanları korkuturlar. Ama bir gün birileri korkmuyoruz dediği zaman tüm korkular biter. Cesaret bulaşıcıdır’ açıklamasında bulundu.


İzmir cezalandırılıyor

İzmir’de tartışma konusu olan hükümet tarafından cezalandırılma konusuyla ilgili de açıklama yapan Akşener, şöyle devam etti: Siz kepçeyle veren çay kaşığıyla alan bir şehirsiniz. Devlet hazinesine katkınız 36 milyar olurken aldığınız para  bir onda yedidir. Cezalandırılan İzmir. Pamuğuyla meşhur en iyi kumaşın dokunduğu İzmir. Osmanlı’da bile sanayisiyle bilinen İzmir. Sanayi gitti. Pamuk gitti. Ekip biçilen alanlar düştü. Turist alan İzmir. ABD,  Avrupa ve komşularımızla olan ilişkilerimizden dolayı bir yılda 330 bin yabancı turist eksik gelmiştir. Böyle bir İzmir. Türkiye’nin en büyük katma değerini üreten şehirlerimizden İzmir. İzmir’in sorunlarını, fırsatlarını da biliyoruz. İyi Parti ile birlikte şehir şehir, ilçe ilçe projelerin yapıldığı yeni bir bakış açısıyla buluşacaksınız. İyi Parti iktidar olacak. İzmir başta olmak üzere o şehrin imkanları fırsatları üzerinden değerlendirmeler yapılıp projeler üretilecek.

İzmirlilere görev verdi

Akşener, İzmir’den bir isteği olduğunu söyleyerek ‘Biz buraya cesaretimizi giyip geldik. Siz dantelli kefen giymezsiniz. Ey aziz İzmir sizden bir şey rica ediyorum. Kapı kapı, ev ev, ilçe ilçe dolaşacaksınız. Herkese dokunacaksınız. İyi Parti’yi tercihinize, teveccühünüzle ve gayretle iktidar edeceksiniz. Ve ben sizden bunu istiyorum. Yerine getireceğinize de inanıyorum. Gereğini yapacak  mısınız?’ ifadelerini kullandı.