İzmir'de CHP İl Başkanı Ali Engin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Özel Danışmanı Binali Yıldırım, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a yönelttiği üç soruyla haftanın açılışını yaptı. Engin, Erdoğan'a "Madem iftira niye suç duyurusunda bulunmuyor?", Yıldırım'a "Liman operasyonu yapan polisler soruşturmasında hiçbirinin suçlu bulunmaması size neyi hatırlatıyor?" ve Bayraktar'a "Dönemin Başbakanı'ndan imarla ilgili talimatlar alması hukuka uygun mu?" diye sordu.

CHP İl Başkanı Ali Engin, il merkezinde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, il yöneticileri ve partili gençlerle birlikte basın toplantısı yaptı. CHP'nin 17-25 Aralık arasını 'Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası' ilan ettiğini ve basın toplantısıyla haftanın açılışını yaptıklarını söyleyen CHP İl Başkanı Engin, "Gözümüz aydın artık bir bayramımız, günümüz oldu. Her yıl kutlayacağız diyemeyeceğim. Her yıl bu hafta ibretle izlememiz, yolsuzluk batağına bulaşanları teşhir etmemiz açısından önem barındıracak. 17-25 Aralık haftasını yolsuzluklara dikkat çekmek, kamu kaynaklarını yandaşlarına, ailelerine peşkeş çekenleri, yetimin hakkını yiyenler teşhir haftası olacak" dedi.

Engin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı özel danışmanı Binali Yıldırım ve eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a üç soru yöneltti. Engin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan olduğu dönemde kendisine iftira atıldığını söylemektedir. Yasalarda ve Türk Ceza Kanunu'nda bir kişiye iftira atıldığında, iftira atılan kişini ne yapması gerektiği belidir. Niye Savcılık'a ilgililer hakkında suç duyusunda bulunmamaktadır? Niye bu iftira atanlarla ilgili hukuki işlem yapılmamaktadır? Böyle bir şey düşünülüyor mu? Bu soru bizim açımızdan önemli. Önceki dönem Başbakan'ı olan Cumhurbaşkanı'na tırnak içinde atılan iftiralar var. Ama mahkemeye vermiyor" dedi.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın imar konularında ne yaptıysa dönemin Başbakan'ın bilgisi dahilinde yaptığını söylediğini hatırlatan CHP İl Başkanı Engin “Bayraktar, bugün Ak Parti üyesi olarak kalmaktadır. Başbakan kendisine hangi talimatları vermiştir? Bu talimatalrı vermeye hukuken hakkı var mıdır?" diye sordu. Engin, Cumhurbaşkanlığı özel danışmanı ve eski Ulaştırma, Şehircilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a ise İzmir'deki Liman Davasını hatırlatarak, “Liman operasyonu davasında sorgulanan polis memurlarının hiçbiri soruşturmada suçlu bulunmadı. Serbest bırakıldı. Bu size neyi hatırlatıyor?" dedi.

Türkiye'nin yolsuzluk operasyonu sonrası dünyada yalnızlaştığını belirten Engin, "Demokratik adımlarda, hukuk devleti, şeffaf olma açısından itibar kaybetmiştir. Cumhurbaşkanı'nın BM'de yaptığı konuşma sırasında salonun boş olması da bunun bir göstergesidir. Önceki gün Cumhurbaşkanı'nın AB ile ilgili yaptığı 'Ne yapacağımızı size mi soracağız?' gibi açıklamalar ibret vericidir. Devlet'i 12 yıldır yöneten, Türkiye'yi ileri demokrasiye taşıyacağını vadeden, öğlen saatlerinde Melih Gökçek'le birlikte gündüz vakti havai fişek atan kadro vatandaşı aldatmıştır. İktidarı meşrulaştırma, özelleştirme gelirlerini arttırılması hedeflenmiştir. Bunlardan sonra gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. Avrupa muktesabatıyla ilgili olmadığı ortaya çıkmıştır. Cumhurbaşkanı bunu itiraf etmiştir" dedi.

HAZİRAN SEÇİMİNDE DE YOLSUZLUKLAR ANLATILACAK


CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu her fırsatta yolsuzluklardan bahsetmesinin belli kesimler tarafından “CHP'nin başka işi yok mu? Başka sözü yok mu?" gibi anlaşılmaz bir tutumla karşılaştığını belirten Engin, "Yolsuzluklardan bahsetmeyi sürdüreceğiz. Haziran seçimlerinde de anlatmaya çalışacağız. Halkın nasıl soyulduğunu, bazı ailelerin nasıl zengin edildiğini anlatmaya çalışacağız" dedi.

ÇARŞI'YA İZMİR'DEN DESTEK


Beşiktaş taraftarı Çarşı Grubu'nun Hükümeti devirmeye çalışmakla suçlandığı davaya da dikkaç çeken Engin, "Maalesef artık paranoya halinde muhalefet yapan, eylem yapan herkes hükümeti devirmeye çalışmakla suçlanıyor. Mahkemede taraftarlar becerileri olsa Beşiktaş'ı şampiyon yapacaklarını söyledi. İlginç ve esprili diyaloglar oldu. Beşiktaş taraftarını kutluyorum" dedi.