Esin Gençel- CHP İzmir İl Başkanı Ali engin ve yönetim kurulu üyeleri AK Parti İzmir il Başkanı Ömer Cihat Akay'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede iki başkan diyalog ve işbirliği vurgusu yaptı. İzmir'in Expo 2020 adaylık süreci ve kentsel dönüşüm konusundaki sorunlarını çözme noktasında mütabık olduklarını söyleyen Engin ve Akay, "İzmir'in çıkarları ve gelişimi noktasında tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları mutabakat sağlamalı" diye konuştu.

Pozitif siyaset

Ak Parti İzmir İl Başkanı Akay ile, İzmir'in EXPO ve kentsel dönüşüm konularında mütabakat kurucaklarını belirten Engin, "Sayın Akay tecrübeli ve başarılı bir başkan. İzmir'in EXPO ve kentsel dönüşüm konularında mütabakat kuracağız. Seçmenimiz de bizden pozitif siyaset üretmemizi istiyor. Sorunlarımız çözülsün istiyor. En önemli sıkıntılarımızdan biri kentsel dönüşüm. Bu konuda da hükümet ve yerel yönetimler iş birliği yapmalı. EXPO zaten şehrimizin yıllardır hayali ve hayali gerçekleştirmek için bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları mütabaka vardı. EXPO kentimize değer katacaktır ve aynı zamanda kendi aramızda da uzlaşma oluşmasına katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.

Diyaloglar İzmir için devam edecek

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in kendisine kongre sonraki hukuki süreçte önemli destek verdiğini söyleyen Akay, "Sayın Engin'i ağırlamaktan son derece mutluyuz. Bu diyaloglar İzmir için devam edecek. Siyasi görüşü ne olursa olsun İzmir için yapılacak bir şey varsa tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesinden ve diyalogdan yanayız. Zaman zaman basın bizi karşı karşıya getirmek istese de siyasi terbiye çerçevesinde birbirimizi kırmadan İzmir için yapılabilecek şeyler varsa bunları söyeriz. EXPO için STK ve siyasi parti il başkanlarıyla beraber üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Basın mensuplarının "Daha önceki yönetimlerin yaptığı gibi bu kez de bir araya gelip kentin önemli noktalarında incelemelerde bulunur musunuz?" sorusuna yanıt veren iki başkan, "Neden olmasın. Elbette olabilir. Kemeraltı, Kordon gibi kentin önemli merkezlerinde birlikte incelemelerde bulunabiliriz" cevabını verdi.

Basın mensuplarının "Milletvekilleri ve ilçe başkanları arasındaki siyasetin çok sert geçmesini neye bağlıyorsunuz sorusuna cevap veren Engin, " Ben böyle düşünmüyorum. Elbette bir takım farklılıklar olacak. Ama önemli olan yapıcı olmak" dedi. AK Parti ile HAS Parti arasındaki olası birleşmeyle ilgili sorulara da cevap veren Akay ise, "Sayın Başbakanımız ve Numan Bey arasında olumlu bir görüşme oldu. Zaman içinde bu konu netleşecek. İlerleyen dönemde gerekirse HAS Parti İzmir İl Başkanını da partimize davet edeceğiz" diye konuştu.

Bereket: 'Ak Parti iktidarı değişmeli'

CHP İl Başkanı Ali Engin'in il durağı ise BBP İl Başkanlığı oldu. İadei ziyarette bulunduğunu belirten Engin, "Siyasetle uğraşan insanların iş, aile ve sosyal yaşantılarından fedakarlık göstermeleri gerekiyor. BBP demokrasi adına bizim için çok önemli ve misyonu olan bir parti. Partiler arasında artık çok büyük görüş ayrılıkları yok nüans farklılıkları elbette olabilir ama temel hedefimiz öncelikle hizmettir" dedi.

BBP İl Başkanı Ahmet Bereket ise, "Önceki CHP il başkanıyla böyle bir diyalog kurma şansımız olmamıştı. Fakat sizin diyalog kurmak adına açık söylemlerinizin olması bizi çok mutlu etti. Sizi ziyaretimiz sırasında partimiz için dile getirdiğiniz söylemler genel merkezde genel başkanımız tarafından da takdir edildi. Şimdi önümüzde kurtulmamız gereken büyük bir sorun var. Değişmesi gereken bir iktidar partisi var. İnşallah bu olumlu tavrınız bu şekilde devam eder ve sizinle gelen değişim İzmir'e de değişim getirir" diye konuştu.

Kentsel dönüşüm konuysunda da her zaman yerinde dönüşümden yana olduklarını belirten Engin, bu konuda tüm partilerin desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi. Engin, "Bildiğiniz gibi Bayraklı pilot bölge seçildi. Vatandaşlarımız deniz manzaralı apartmanlarda yerinde dönüşecekler. Kentsel dönüşüm gerçekleştirirken öncelikli hedefimiz işin sosyal insani boyutlarını düşünmeliyiz. Her şeye rant gözüyle bakamayız, bakmamalıyız. EXPO ile birlikte İzmir'de çok şey değişecek" dedi.

'Ak Parti'nin Numan Bey'e ihtiyacı varmış'

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, HAS Parti İzmir il Başkanı Levent Peşker'i de ziyaret etti. Başbakan Erdoğan'ın "HAS Parti'ye kapımız açık" yönündeki açıklamalarının ardından kamuoyunun gündeminde olan birleşme beklentileri hakkında konuşan Peşker, "Bugün Genel İdare Kurulu toplantımız var. Yarın da Ankara'da İl Başkanları toplantımız var. Kararı bu toplantılar ardında belirleyeceğiz. Demek ki Ak Parti'nin Numan Bey'e ihtiyacı varmış. Biz hangi ve hangi koşulda olursa olsun ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz Türkiye gündemizden çok İzmir gündemiyle ilgileniyoruz. İzmir için varız" şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Ali Engin ise HAS Parti'nin Türkiye'nin siyaset ve fikir hayatına önemli katkılarda bulunduğunu söyleyerek, "HAS Parti siyasi hayatlarına nasıl devam edeceklari hakkında kararı kendileri verecekler. Ancak hangi koşulda olursa olsun ülkelerine hizmet etmeye devam edeceklerine inanıyorum" dedi.