İskender Dörtoluklar- 9 Haziran'daki Ak Parti İzmir 4. Olağan Kongresi'nden sonra yaşanan çalkantılı dönemin ardından geçtiğimiz hafta perşembe günü mazbatasını alan Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Kongre sonrasında yüzde 60'ı değişen yeni yönetim kurulu ile ikinci yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirecek olan Akay, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. CHP ve Ak Partili İzmir milletvekillerinin yaptıkları tartışmaları değerlendiren Akay, "Milletvekillerinin sözlerinden sonra basın mensuplarının bana telefon açarak, düşüncelerimi sorduklarında ben bu sorulara, bu iftiralara muhatap olmadığımı, gerekli kişilerin bunlara cevap verebileceklerini söyledim. Her zaman savunduğumuz ve söylediğimiz bir şey var. Siyaset bir seviye işidir. Herkes seviyesini bilecek. Herkes ağızından çıkan sözün arkasında duracak. Sözünün sahibi olacak. İzmir'e 1 yıldır çivi çakmayan insanlar, İzmir için gayret eden ve emek veren insanlara haddini aşarak bir şeyler söylemesi uygun olmadığını ifade ediyoruz. İzmir için yapılacak bir şey varsa hep beraber birlik ve beraberlik içerisinde parti gözetmeksizin bir şeyler söylemek lazım. Bir şeyler yapmak lazım, eğer yapılmıyorsa gereken cevabı da alırlar" açıklamasında bulundu.

 
"Süreçte bizi uzun ve yorucu bir maraton bekliyor"


Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 'A Takımım' diye nitelendirdiği yönetim kurulu üyeleri ile İzmir'de birçok şeyi başaracaklarına inandığını söyledi. Akay, "9 Haziran'daki kongreden sonra 50 asil, 50 yönetim kurulu üyesi ile çalışmaya başladık. Burada amacımız her zaman ifade ettiğimiz gibi, İzmir'de 2014 ile  2015 seçimlerinde ve referandum sürecinde partimizi taşıyacak güçlü bir yönetim oluşturulması noktasında çalışmalar yapmıştık. Gerçekten birbirinden çok değerli arkadaşlarımız ile hem asil hem de yedek yönetim kurulu üyesi oluşturduk. Bizi uzun ve yorucu bir maraton bekliyor. 3 tane seçim çalışmasını bu arkadaşlarımız ile beraber götüreceğiz. Arkadaşlarıma yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Bunlar benim 'A Takımım'. Bu takımla İzmir'de birçok şeyi başaracağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.


Muhalefet ne kadar yapıcı olursa iktidar da o kadar iyi çalışır


CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin'in Ödemiş'teki patates üreticilerinin sorunlarını dile getirerek, Ak Partili Meclis Üyeleri ve bakanları Ödemiş'e davet etmesi konusunun sorulmasını yanıtlayan Akay, "Ödemiş'teki patates konusu ile ilgili zaten ilgili yönetim kurulu arkadaşlarımız çalışmaları yaptılar. Gerek Tarım Bakanlığı'na gerekse bu konuya bakan arkadaşlarımıza bu konu ulaştırıldı ve gerekli çalışmalar yapılmakta. Sayın Ali Engin'in yapmış olduğu açıklamalara buradan cevap verecek değilim. Onlar muhalefetini yapacaktır. Muhalefetin seviye ve tespiti olursa, muhalefet ne kadar yapıcı olursa iktidar da o kadar iyi çalışır" şeklinde konuştu.       

Herkesin yüreği yanıyor

Geçtiğimiz gün, Siirt'te yaşanan terör saldırısının ardından verdiğimiz 4 şehit ile ilgili de konuşan Akay," Herkesin yüreği  yanıyor.  Son birkaç günden beri gerek Suriye, gerek terör krizini Türkiye atlatamadı. Millet olarak beraberce bu sıkıntılardan biran evvel kurtulmamızı temenni ediyorum" dedi.