CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de soruları yanıtladı. Erken seçim iddialarıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, tek başına iktidar olan bir partinin neden seçime gittiğini sorarak, Bylock kullanan milletvekillerini işaret etti. Bunlara elemek için erken seçime gidebileceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bunlar uçaklarla Pensilvanya'ya hacca gider gibi gitmiyor muydu? Bylock kullananların çözülen isimleri seçilerek söyleniyor, kontrollü. Savcılığa bu kişilerin isimleri bildirilmiyor" şeklinde konuştu.

Erdoğan'la bir sorunları olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, tarafsızlığını bozduktan sonra Erdoğan'ı eleştirdiklerini vurguladı. Erdoğan'ın Anayasa'da yemin ettiğini belirten CHP lideri, ettiği yemine sadık kalmadığını ve bunun tehlikeli bur durum olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı'nın hukuka örnek olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, muhattaplarının Başbakan olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE BÖLÜNEBİLİR

Başkanlık sisteminin Türkiye'yi bölebileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, siyasal yapının tamamen değişeceğini söyledi. Bahçeli'nin tavrını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli de Türkiye'nin bekasını benim kadar savunuyordur. Yarın bir kişi başkan olup, 'Bu bölgeyi size veriyorum' dese ne olacak? Biz Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü düşünüyoruz. Bizim rejim sorunumuz yok. Halk bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, geleceğini düşünmez mi? Türkiye'nin geleceğini önemseyen herkes oturup düşünmeli. Halk iç savaştan mı yoksa barıştan mı yana?" dedi.

AKP içinde FETÖ'cülerin kullandığı Bylock programını kullananların olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Bylock kullananların isimlerinin seçilerek söylendiğini ve savcılığa bu isimlerin bildirilmediğini de ileri sürdü. Programın bağımsız bir kuruluş tarafından incelenmesi gerektiğini belirten CHP lideri, CHP'nin içinde de bir ismin söylendiğini ama araştırmalardan bir şey çıkmadığını vurguladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili de konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bir seçimle gelenin seçimle gitmesi demokrasi kuralıdır. Seçimle gelenler hukukla verilen görevi yapmaları gerekir" dedi.