Jülide Yurteri Şehitoğlu-İlk günlerini yoğun tebrikler ve seçim projeleriyle dopdolu geçiren Serter, İl Başkanlığını mutlu, onurlu ve gururlu bir duyguyla götürdüğünü söylüyor. Bedri Serter, çocuklarına bağlı bir baba, eşinden sözederken gözlerinin içi gülen bir eş. Huriye Serter hanımefendiden söz ederken adeta kalbi hızlanıyor. Duygusal ve tutkulu yapısını politik yaşantısına da yansıtan Serter, partisiyle gurur duyuyor ve Cumhuriyetçi, Atatürkçü, Laik kanadın temsilcileri olarak iktidara hazırlandıklarını vurguluyor. 7 Haziran seçimlerine odaklandıklarını aktaran Bedri Serter, her milletvekillerinin birer bakan adayı olduğunu söylüyor.


- Siyasete nasıl atılmıştınız?

Ben İzmirliyim. Bütün okul hayatım İzmir' de geçti. Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme mezunuyum. 1996 yılında İzmir Ticaret Odası meclis üyesi olunca, artık bu arenanın içine yavaş yavaş girmeye başladık. 1998 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne üye oldum. Ondan sonra siyasetin içinde bulduk kendimizi. 2004 seçimlerinde Konak Belediyesi'nde meclis üyesi oldum. Konak'ta beş yıl Sayın Muzaffer Tunçağ ile beraber belediye meclis üyeliği ve başkan vekilliği görevini yürüttüm. 2011 seçimlerinde İzmir' den milletvekili aday adayı oldum. Çalışmalarımızı yaptık, görev alamadık. 2014 yılında Karabağlar Belediye Başkan aday adayıydım. Şuanda da 12 günlük İl Başkanı olarak sizinle röportaj yapmaktayım.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin adamıyız

- İzmir siyasetinde sürekli birilerinin adamı olmak gibi bir kavram var. Siz çok bağımsız bir çizgide görünüyorsunuz. Bu görüntüyü koruyabilecek misiniz?

Şimdi siyaset tabii ki insanlarla olan bir meslek dalı. Hiçbir zaman gruplaşmalar olmadan olmaz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi' ni temsilen bir Cumhuriyet Halk Partililer grubuyuz. İzmir'de de öyle. Siyaseten bakıyorum olaya. Ben burada Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu temsilen, İzmir'de partinin bir numaralı yetkilisiyim. Direkt olarak ona bağlıyım, onun için çalışıyorum. Hiçbir zaman belediye başkanlarımızdan, ilçe yönetimlerimizden kendimizi ayrı tutamayız. Biz büyük bir aileyiz. Bizde onun adamı bunun adamı yok. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'nin adamıyız.

Hedefimiz 7 Haziran seçimleri

- Sürekli bir önseçim sorusu soruluyor. Acı bir senaryoda dillerde, son dakikada iptal edileceği gibi bir senaryo. Önseçim yapılacaksa bununla ilgili çalışmalarınız var mı, yok ise ne zaman çalışmaya başlayacaksınız?

Bu acı senaryo nerede acı kahve gibi birşey oldu. Acı kahve kız istemekte var (Gülüyor) Genel Başkanımız 1 Aralık'ta İzmir'e geldiğinde bunu çok net deklare etti. Önseçim yapılacaktır diye. Onun üzerine benim ve partililerimizin birşey söylemesi yakışmaz. Genel Başkanımız bunu ifade ettiğine göre bu mutlaka gerçekleşecektir. Artık bu konunun geçmesi gerekiyor. Hedefimiz 7 Haziran seçimleri. Seçimde başarılı olmak zorundayız. Önseçim tartışmalarını bir kenara bırakmalıyız.

Bütün milletvekillerimiz bakan adayı

- İzmir'de adayların belirlenmesi konusuyla ilgili dışarıdan bir parti meclis üyesi Tuncay Özkan belirlendi, sizce neden Özkan?

Bütün partilerde milletvekilleri ille aynı illerde görevlendirilecek diye birşey yok. Bütün milletvekillerimiz çeşitli illerde görevlendiriliyorlar, çünkü biz önümüzdeki dönem inşallah iktidarda olacağız. Bütün milletvekillerimizde bakan adayı. Onları bütün Türkiye' nin öğrenmesi lazım.

Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve laik kanadın temsilcisiyiz

- Politikaya atılma nedeniniz ilk başlarken neydi?

Ben politikaya atıldığım zamanlar 38 yaşındaydım. Hem iş dünyası ile hem politikayı birlikte götürebileceğime inandığım için, artı Türkiye'de benim gibi Cumhuriyetçi, laik, Atatürkçü  insanlara çok ihtiyaç olduğunu düşündüğüm için politikaya girdim. Benden sonra benim gibi düşünen birçok arkadaşım da politikaya girdi ve bana da çok destek oldular. Eğer bizler politikaya girmezsek Türkiye' yi kimlerin idare ettiğini görüyorsunuz. AKP gibi düşüncelerin idare etmesi çok yanlış. bizler de Cumhuriyetçi kanadın, atatürkçü kanadın, cumhuriyetçi kanadın temsilcileriyiz ve bu bayrağı yukarıya taşıyacağız. Gençlerimize de güzel bir Türkiye teslim etmek için politikanın içindeyim.

Mutluyum, onurluyum, gururluyum

- Milletvekili aday adaylığınız, belediye başkan aday adaylığınız oldu. Bunlar olmadı. İl Başkanı olunca ne hissettiniz?

Müthiş bir onur duydum. Mükemmel bir duygu. Genel Başkanımız beni layık gördüğü için ona da çok teşekkür ediyorum. Şuanda görevimi layıkıyla yapmöaya çalışan bir arkadaşınızım. Duygularımı paylaşmak çok zor çünkü İl Başkanı olmak benim için rüya gibi birşey. Bundan iki ay önce deseydiniz ki İl Başkanı olacaksınız, evet bir rüya derdim. İl Başkanımız Ali Engin istifa ettikten sonra 13 arkadaşımız içinden Genel Başkanımız beni tercih etti. Mutluyum, onurluyum, gururluyum. İyi bir yönetimle 7 Haziran seçimlerine odaklandık.

- Nasıl bir İl Başkanı olacak karşımızda? 12 günde ben sizi samimi, seviyeli ve çok net biri olarak tanımlayabilirim...

Dürüstük ve dostluk da var işin içinde. Net bir insanım, dediğiniz gibi çok samimiyim.

- Yapacağım dediğini yapmayacak biri değilsiniz, yapamayacağınızı da yapamam diyebilecek birisiniz...

Evet çok doğru. Netimdir. Çok da güzel tarif ettiniz teşekkür ederim. İyi tanımışsınız beni.

- Aile yaşantınızdan biraz sözeder misiniz?

1984'ten beri Huriye Serter hanımefendi ile evliliğimiz sürüyor. Arkadaşlığımız lise yıllarına dayanıyor. Bir oğlum bir kızım ve bir gelinim var. Hepsi İzmir' de yaşıyorlar. Çok şükür düzenli, mutlu bir aile yaşantısına sahibim.

- Politikacının 'karısı dul parası puldur' derler. Buna katılıyor musunuz?

Bu söz çok yaygın bir söz, ama ben mümkün olduğunca karımı dul bırakmamaya çalışıyorum paramızı da pul etmemeye çalışacağım.

- Huriye Hanım neler yapıyor, nerede çalışıyor?

(Eşinden söz ederken farklı bir mutluluk dalgası beliriyor yüzünde) Şirketimizin yönetici kurulu üyesi, benim ortağım. Aktif çalışıyor. Bizim mobilya tasarımlarımız onun elinden çıkar.

- Mobilyalarınızı sık değiştiriyor musunuz?

Evet tabii 3-4 yılda bir değiştiriyoruz, örnek olmak için de değiştiriyoruz (Gülüyoruz) tavsiye ederim siz de değiştirin mobilyalarınızı, esnaf para kazansın. (Kahkahalar eşliğinde röportajımızı sonlandırıyoruz.)