Gülçin Karaegemen-'Türk ulusu ile Kürt milliyeti eşit değildir' diyerek büyük tepki toplayan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'e destek TBMM'de iki dönem İzmir Milletvekilliği yapan Canan Arıtman'dan geldi. Gazetemize yaptığı açıklamalarda Güler'e destek verdiğini açıklayan Arıtman, CHP'yi ise sert bir dille eleştirdi. CHP'nin son dönemde yanlış algılanmaya başladığını belirten Arıtman, parti adına kaygılar yaşadığını dile getirdi. CHP'nin halkın güvenini kaybettiğini ve bu söylemlerle partinin ciddi bir oy kaybına uğrayacağını belirten Arıtman, mecliste yaşananları değerlendirirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gerçek bir CHP'li olmadığını savundu. Birgül Ayman Güler'in meclis konuşmasına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisel olmasını eleştiren Arıtman, parti adına oy kaygısı taşıdığını belirterek, genel merkez yöneticilerinin bu kaybı görmediğini savundu. "CHP başkalaşıyor ve başka birşey oluyor. İnsanların yıllardır emek verdikleri, saçlarını ağırttıkları CHP bu değil. Bu Atatürk ilke ve devrimlerini benimseyen CHP değil" diyen Artıman, Milletvekili Güler'in söylemi üzerine CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün partiden istifa etmesi konusunda şu ifadeleri kullandı: "Hüseyin Aygün'ün zaten AKP'ye geçme konusunda uzun süredir görüşmeler içerisinde olduğunu ve daha öncesinde de AKP ile yakın temas içerisinde olduğunu biliyoruz. Kendisinin AKP'ye geçmek için bir bahane aradığını ve Güler'in açıklamalarını bahane olarak gösterdiğini düşünüyorum."

CHP, AKP'nin arkasına takıldı, gidiyor

Türkiye'nin bir bölünme süreci yaşadığını vurgulayan Arıtman, bütün bu olanlara CHP'nin karşı çıkması gerektiğini ama Türkiye'nin bölünme sürecinde CHP'nin AKP'nin peşine takılmış, sürece hizmet eden bir parti görünümü sergilediğini söyledi. CHP İzmir'in kalesi olarak bilindiğini ama buna İzmir insanının duyarlılıklara sahip çıkan siyasi görüşleri desteklediğini ifade eden Arıtman, "İzmir laik ve demokrat bir kenttir. Ama genel başkan ben laikliği tehlikede görmüyorum derse, üniversitelerde benim sayemde türban var derse, İzmirli de bu hassassiyetine sahip çıkılmadığını görür ve oy vermez. İzmir Atatürkçü bir kenttir. Ama Atatürk'ün adını ağzına almamaya başlarsan ve bazı CHP'liler çıkıp Atatürk'ü soykırım suçu ile suçlarsa, İzmirli Atatürk'e sahip çıkmayan bir partiye sahip çıkmaz. Türk Ulusu'nu silme çabaları var ve CHP buna karşı çıkmıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun güvenilir imajı yok

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu siyasi lider olarak görmediğini ifade eden Arıtman, Kılıçdaroğlu'nun gerçek CHP'li olmadığını da savundu. Kılıçdaroğlu'nun güvenilmez bir siyasi lider olduğunu iddia eden Arıtman, "Kılıçdaroğlu gerçek bir Kemalist, bir ulusalcı değil. Biz Kılıçdaroğlu'ndan bu hassasiyeti görmüyoruz. Kendisinin güvenilir bir lider imajı yok, bir söylediği bir söylediğini tutmuyor. Hangi ülkeleri savunuyor belli değil" şeklinde konuştu.

Yöneticiler ense yapıyor


AKP'nin İzmir'i almak adına çaba içerisinde olduğunu ama CHP'li yöneticilerin bunun aksine bir rehavet içinde olduğunu belirten Arıtman, CHP yöneticilerin 'Nasılsa İzmir bizimdir' diyerek ense yaptığını savundu. CHP İl Başkanı Ali Engin'e de yüklenen Arıtman, Engin eriyen parti tabanını toplamak yerine sağdan soldan insanlarla toplanmanın partiye bir yarar getireceğini düşünüyor. AKP İzmir'e saldırırken, biz başka şeylerle uğraşıyoruz. Parti tabanında genel kaygılarım var. Böyle giderse partiler arası kaymalara neden olur. CHP kendi tabanının oy desteğini kaybederse, sağdan soldan aldığı oylarla birşey başarması mümkün değil" diyerek tepkisini gösterdi.