CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün CHP’de gençlerin önderliğinde gerçekleşen “İşgal et” eyleminden memnuniyetini dile getirerek, “CHP’ye üye olsunlar, hep beraber mücadele edelim” dedi. Kılıçdaroğlu, gençlerin “önümüz kesiliyor” eleştirilerine ilişkin de “Kim engel olursa bu partide işi yok” diyerek gençlere mesaj yolladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinde önceki gün gerçekleşen “OccupyCHP” (CHP’yi İşgal et) etkinliği hakkında Vatan gazetesinden Kıvanç El'e konuştu. Kılıçdaroğlu gençlerin bu eyleminden onur duyduklarını ifade ederek, verilen mesajların hepsini de aldıklarını vurguladı. Kılıçdaroğlu etkinliğe ilişkin şu açıklamayı yaptı:

KAPILAR SONUNA KADAR AÇIK:

Gezi eylemlerinden sonra gençler siyasallaşmaya, siyasete daha fazla ilgi duymaya başladı. Bu eylemlerde bunu gördük. ‘Ülke yönetimi kötü bizim de bir şeyler yapmamız gerekli’ diyen gençler oldu ve gençler siyasette yer almak istediler. Bunun bir de 2. aşaması vardı. ‘Nerede siyaset yapacağız, kiminle siyaset yapacağız’ noktasını konuştular. CHP’de siyaset yapmak ve CHP’yi dönütürmek istediklerini bir çoğu gördü daha etkin bir CHP istediklerini beyan ettiler. CHP’nin kendi düşüncelerini ifade edecekleri yer olması için sosyal medya üzerinden örgütlendiler. CHP’ye ye oy versin vermesin herkes CHP’yi dönüştürmek için bir araya geldi. Bundan biz onur ve kıvanç duyduk. Kapılarımızı sonuna kadar açtık.

ELBETTE KULAK VERECEĞİZ:

Ben hep şunu söyledim; 2,5 milyon genç sandığa ilk kez gitti. Yasaklardan yana oy kullanmayın çağrısı yaptım. Twitter, Youtube yasağına önce gençlerin karşı çıkmasını istedim. Özgürlüklerden yana tavır almasını istedim gençlerin. CHP’ye geldiler, eleştirdiler, önerilerini sundular, onları genç vekillerimiz dinledi. Biz tüm önerileri dinledik, saygılıyız çağrılarına elbette kulak vereceğiz.

BENİM DE ÇAĞRIM VAR:


Benim de onlara sizin aracılığınızla bir çağrım olacak. Gelin CHP’ye üye olun. Eleştirilerinden biri de ‘üye olamıyoruz, engeller var’ eleştirisi idi. Buradan söylüyorum, hangi gencin üyeliğine bir kişi karşı çıkarsa önünü keserse bu partide o kalmayacak. Gencin üyeliğini engelleyenler CHP’li olamaz. İster üye olsunlar üye olmak istemeyenler de gelsinler parti gönüllüsü. Üye olmadan da çalışsınlar. Biz onlar hangi noktada katkı vermek isterlerse önlerini açacağız. Değişim için gelsinler üye olsunlar hep beraber mücadele edelim. Önündeki engelleri ben kaldıracağım buradan söz veriyorum.

‘HSYK düzenlemesi hukukun evrensel değerlerine aykırı’

Kılıçdaroğlu, HSYK Yasası’nı kısmi iptal eden Anayasa Mahkemesi’ne yönelik eleştirileri de hem AYM’ye hem de Başbakan’a eleştiri getirerek şu sözlerle değerlendirdi: “Hukukukn ‘H’sinden anlayan bir Vatandaş dahi bu yasanın Anayasa’ya aykırı olduğunu biliyor. Cumhurbaşkanı biliyor Anayasa mahkemesi biliyor hukukçular, barolar biliyor. İktidarın kendisi de biliyor. Anayasa Mahkemesi’nin daha ilk başvurduğumuzda Cumhurbaşkanı onaylamadan yürürlüğü durdurması gerekiyordu. Cumhurbaşkanı anayasaya aykırı olduğunu bildiği yasayı imzaladı. Bu düzenlemeden sadece Anayasa Mahkemesi değil AB de rahatsız. Onlar da mı taraflı bakıyor? Hukukun evrensel değerleri vardır bu düzenleme evrensel değerlere aykırı.”