CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel seçim öncesi 'Umut Gönüllüleri' projesini İstanbul'da tanıtırken bazı büyükşehirlere de videokonferans aracılığıyla bağlantı yaptı. Bunun için İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 200 partili toplandı. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, partinin il yöneticileri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Kılıçdaroğlu, 104 ekran genişliğindeki televizyondan İzmir'e seslendi.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, canlı bağlantıda şunları söyledi:

"Yeniden sosyal demokrat, Atatürkçü, cumhuriyetçi valilerimiz, kaymakamlarımız, genel müdürlerimiz olacak. Herkes inançlarını özgürce yaşayacak. Barış içinde ülkeyi hep beraber yaşacağız. Ülkemizin her coğrafyasında huzur olacak. Bunu da inanıyoruz ki bunu yıllarca devlete başarıyla hizmet etmiş olan Kemal Kılıçdaroğlu ve partisi gerçekleştirecektir. Buna yürekten inanıyoruz. İzmir'deki gençlerimiz kadınlarımız gönüllülerimiz bugünden sonra hep sokakta, tarlada, gecekonduda olacak. Size söz veriyoruz."

Kılıçdaroğlu da "İzmir'e olan güvenimiz tam. Şundan emin olmanızı istiyoruz. İstanbul, Trabzon ve Ankara değil bizim 81 ilde umudu yeşertmemezi gerekiyor. Biz bu ülkenin geleceği için mücadele edeceksek bunun tek adresi var o adres CHP'dir" dedi.