Partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işçilerin sorunlarıyla ilgili konuştu. Kağıt toplayıcılarının belediye işçisi statüsünde çalışmasıyla ilgili Çankaya Belediyesi’nde ilk uygulamayı başlattıklarını belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Oradaki işçiler sigortalı, geleceğe güvenle bakıyorlar, sorunlarının büyük bir kısmı çözüldü. Benze uygulamayı önümüzdeki günlerde İstanbul’da da gerçekleştireceğiz. Yine bütün arkadaşlarımız geri dönüşüm işçisi olarak çalışacaklar, hepsinin sosyal güvenliği olacak, gelecek kaygısı yaşamayacaklar. Görünmez işçiler olarak tanımlanan geri dönüşüm işçilerini arabada görüyoruz, sabahın köründe görüyoruz, gece yarıları görüyoruz, sokak aralarında görüyoruz, ana caddelerde görüyoruz ama bunlar ‘biz de insan gibi çalışmak istiyoruz’ diyorlar. Bakanlık bir karar aldı, uygulamaya koyuyor kararı. 500 bin kişinin ne olduğunu düşünmüyor. Biz ısrarla, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir soysa devlet olmalı diyoruz. Devlet mazlumun ve yoksulun yanında olmalı. Kimse aç ve açıkta kalmasın.” diye konuştu.

‘KAPIM İŞÇİLERE HER ZAMAN AÇIK’


Geri dönüşüm işçilerinin daha iyi koşullarda çalışması için elinden geleni yapacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Açıkça tek cümle olarak söylemek gerekirse her zaman mazlumdan yana olduk. Bunu sürdüreceğiz. 1 Mayıs geliyor, gidin meydanlarda hakkınızı arayın. Hak arama özgürlüğünü sonuna kadar kullanın. Birisi size farklı bir gözle bakarsa, bunlar da kazanmasın derse, sizleri çalışırken bile ötekileştirirlerse benim kapım her zaman açık, kapıma gelebilirsiniz, sizi onur ve gururla karşılarım.”

Geri dönüşüm işçileriyle ilgili sorunun Meclis’e getirilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Geri dönüşüm işçilerinin sorunları nedir, bunların masaya yatırılması lazım. Yüz binlerce işçi var. Kim bunların sorunlarıyla ilgilenecek. Parti olarak biz ilgileniyoruz ama diğer partilerin de böyle bir görevi var. Arkadaşlarım araştırma önergesini hazırladılar, önümüzdeki günlerde genel kurula indireceğiz.” dedi.

Toplumsal barışın bozulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bugün Nusaybin’nden 2 şehit haberi daha geldi. Son derece üzgünüz. Kendi ülkemizin topraklarında kan akmasını istemiyoruz. Huzur içinde barış içinde yaşamak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

1 Mayıs’la ilgili de görüşlerini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Hak arayan bütün arkadaşların, o günü bir bayram havası içinde kutlayacak arkadaşların, emekten yana, alın terinden yana olan arkadaşların bir araya gelmesi elbette güzel bir olay.” şeklinde konuştu.