CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde yaşanan izin gerginliğinin ardından Bağcılar Meydanı'nda halka hitap etti. Gürsel Tekin, Sezgin Tanrıkulu, Oğuz Kaan Salıcı, Mustafa Sarıgül, parti meclisi üyeleri ve milletvekillerinin içerisinde bulunduğu seçim otobüsüyle halkı selamlayarak Bağcılar Meydanı'na gelen Kılıçdaroğlu, burada kendisini bekleyenlere hitaben konuştu. Meydanda verilmesi planlanan konserle ilgili engele değinen Kılıçdaroğlu, "Bugün bu meydanda sanatçılar, Bağcılar'a seslenecekti ama bir diktatör bozuntusu yasak getirdi. Senin yasağın bana sökmez. Sen televizyonlarda karşıma çıkacak kadar yüreğe sahip değilsin." dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aleyhine atılan sloganlar üzerine, "Onun unvanını bütün dünya biliyor." karşılığını veren CHP lideri, "Bütün meydanlarda fotoğrafı var, bütün caddelerde fotoğrafı var, Hitlerin Almanyası'nda olduğu gibi... Hiçbir zaman moralimizi bozmayacağız. Yürekli olacağız, cesur olacağız. Ülkemizi seviyoruz, insanımızı seviyoruz. Bu milletin parayla satın alınamayacağını dünyaya göstereceğiz. Biz parayla değil düşüncelerimizle, ahlakımızla konuşuruz. Ahlaktan yoksun bir diktatör bozuntusu yasak getiriyor, kimsin sen? Efendim diyor ki 'Ben milletin adamıyım.' Sen milletin adamı değilsin, kimin adamı olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bütün üçkağıtçıların adamı, bütün palavracıların adamı, bütün hırsızların adamı, bütün rüşvet yiyenlerin adamı o. " şeklinde konuştu.

BU MİLLET BUNU KALDIRAMAZ

Erdoğan'ın oğlu ile aralarında geçen telefon konuşmasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bu tespit mahkeme kararıyla. Ama ne diyor; 'şimdi ben cumhurbaşkanı olacağım" diyor. Hırsızdan cumhurbaşkanı olmaz, rüşvetçiden cumhurbaşkanı olmaz, yalancıdan cumhurbaşkanı olmaz, bu millet bunu kaldıramaz." ifadelerini kullandı.

Mücadelelerinin demokrasi, ahlak mücadelesi olduğunu dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Düne kadar topluluğu ayrıştırıyordu. Kendisine söyledim, yine söylüyorum; bu ülkede şimdilik bir bölücü başı var. Adı Recep Tayyip Erdoğan, bölücü o. Bu ülkenin, bu milletin dirliğe birliğe ihtiyacı var, dirliğe ihtiyacı var, güzelliğe ihtiyacı var, birlikte yaşamaya ihtiyacı var. Her ferdinin alın teriyle kazandığı parayla karnını doyurmaya ihtiyacı var. Bu milletin bölünmeye ihtiyacı yok, kavgaya ihtiyacı yok. Kavgadan uzak duruyoruz, bölünmeden uzak duruyoruz. Toplumu, Alevi, Sünni diye bölüyor, Kürt-Türk diye bölüyor. Ben söylüyorum, Bağcılar Meydanı'ndan söylüyorum o diktatör bozuntusu duysun. Bizim, Allahımız bir, Kur'anımız bir, Peygamberimiz bir, Ehl-i Beytimiz bir. Rıza Sarraf'ın çömezleri bizi korkutamaz. Rıza Sarraf'ın çömezleri, 'Önüne ben yatarım' diyordu. Burada da bir değil iki vali var. Birisi izin veriyor, birisi yasak getiriyor. Yani AKP'nin içinde 2 paralel yapı var. Asıl paralel yapıyı görmek istiyorsan bak bakalım? Kim izin veriyor, kim yasak getiriyor? Bu hükümet, bitmiş bir hükümettir. Rüşvetle beslenen bir hükümet olmaz, yolsuzlukla beslenen bir hükümet olmaz. Kul hakkı yiyen bir hükümet, hükümet olmaz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenden hükümet olmaz, Başbakan olmaz. Bunu her yerde söyledik, söyleyeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayında olması gereken özellikleri sıralayan Kılıçdaroğlu, alandaki vatandaşlara oy kullanmadan önce üç kez düşünmeleri çağrısında bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Tarafsız bir cumhurbaşkanı olmalı, 76 milyon yurttaşını kucaklamalı. Kendi milletini, kendi halkını bölmemeli. Herkese eşit davranmalı. Bunu kim yapabilir önce ona bakacağız. Cumhurbaşkanı adayı yüksek ahlakı değerlere sahip olmalı. Hırsızlık yapmamalı, yolsuzluk yapmamalı, rüşvet yememeli, aile boyu pisliğe bulaşmamalı. Bunu arıyoruz. Burada da anlaştık mı? Cumhurbaşkanı adayı dirayetli biri olması, öyle sabah akşam ikindi konuşmamalı, az konuşmalı öz konuşmalı, itibarı olmalı. Burada da anlaşıyor muyuz? Cumhurbaşkanı adayının hem doğuda hem batıda itibarı olmalı. Ortadoğu'yu görüyorsunuz, kan gövdeyi götürüyor. İstanbul'da bir camide bir Kur'an yakıldı, bir CHP milletvekili yanan Kur'anı aldı TBMM kürsüsünden bütün millete gösterdi. RTE bir şey söyledi mi? E hani bu dindardı? O dindar değil, din ticareti yapıyor. Herkes böyle bilsin."

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun özelliklerini sıralayarak 'Mısır vatandaşı' olduğu eleştirilerini hatırlatan Kılıçdaroğlu; "E, Almanya'da doğan binlerce Türk var, Hollanda'da doğan var, e senin torunun nerede doğdu? Amerika'da doğdu. E, Amerikan vatandaşı değil mi? İki yüzlülüğe bakın, riyakarlığa bakın. Şimdi kalkmış bu iki yüzlü adam, "Ben cumhurbaşkanı olacağım" diyor." ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, alandan yükselen "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları karşısında, "Ağzınıza sağlık. O diktatör bozuntusu bunları duyabilir mi? Duyar duyar da işine gelmez. Ama ona duyuracağım, nereye giderse gitsin hesabını soracağım. O sanıyor ki, 'Ben bir yerlere gidersem kimse benden hesap soramaz.' Nereye gidersen git, nereye kaçarsan kaç, aile boyu hesabını sormak benim boynumun borcudur." dedi.

Mütedeyyin yurttaşlara, "Din ticareti yapandan uzak durunuz." çağrısında bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bakınız IŞİD, pek çok camiyi ve türbeyi bombaladı. Tek itiraz eden, tek kaygısını dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi ama bu adam, bu diktatör bozuntusu, camiler bombalanıyor sesini çıkarmıyor, Hazreti Yunus'un türbesi bombalanıyor, sesini çıkarmıyor. 49 vatandaşımız Musul'da rehin alınmış sesini çıkarmıyor. Arkadaş, sen nasıl Müslümansın, sen nasıl ses çıkarmazsın? Türkiye'de Kur'an yakılıyor yine sesini çıkarmıyor. O zaman dedim ya sandığa giderken düşüneceğiz. Bir değil, iki değil, üç kez düşüneceğiz ve ona göre oyumuzu kullanacağız." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı makamı, devletin sigortasıdır. Tepede kavga olmaz, cumhurbaşkanlığının bulunduğu yerde kavga olmaz. Oraya toplumu uzlaştıracak, toplumu kaynaştıracak, toplumu barıştıracak birisinin olması lazım. konuşurken insanın içine huzur veren birisinin olması lazım. O nedenle Ekmeleddin İhsanoğlu diyoruz, onu size emanet ediyorum, sizi de Allah'a emanet ediyorum." sözleriyle konuşmasını tamamlayan Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'na geçmek üzere alandan ayrıldı.