CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal Meclis'te bir araya geldi. İkilinin görüşmesi 1 saat 20 dakika sürdü. Görüşmenin ardından çıkışta soruları yanıtlayan Baykal, uzun zamandır Kılıçdaroğlu ile görüşemediklerini ve hasret giderdiklerini söyledi. CHP lideri ile her şeyi konuştuklarını belirten Baykal, konuşma başlıklarını koalisyon, iç siyaset, dış politika şeklinde sıraladı. Geçici Meclis Başkanı olacağını belirten Baykal, Meclis Başkanlığı'na aday mısınız? sorusuna da 'Adaylık aşamasında değiliz daha' diyerek yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki makamında gerçekleşen görüşme 1 saat 20 dakika sürdü.

Baykal, görüşmenin ardından gazetecilerin soruları üzerine Kılıçdaroğlu ile çok yararlı, verimli ve kapsamlı bir değerlendirme yaptıklarını bildirdi.

"Uzun süredir böyle bir görüşme yapma imkanını bulamamıştık. Biraz hasret giderdik" ifadesini kullanan Baykal, "Her şeyi konuştuk. Koalisyon konuları, iç siyaset, dış politika, çevremizdeki olaylar, her şeyi konuştuk" dedi.

Baykal, "Meclis Başkanlığı'na aday mısınız?" sorusuna "Hayır, böyle bir açıklamam yok. Olduğu zaman görürsünüz. Ama daha Meclis Başkanlığı adaylığı süreci bile başlamadı. Bugün ben geçici Meclis Başkanı olmak üzere bir saat sonra Sayın Çiçek'ten görevi devralacağım. Geçici Meclis Başkanıyım. Adaylık aşamasında değiliz daha" yanıtını verdi.

Gazetecilerin Meclis Başkanlığı konusuna ilişkin sorularının sürmesi üzerine de Baykal, "Ülke, dünya, bölge genel bakıyoruz biz. Makro değerlendirmeler yaptık. Mikro değerlendirmelere girmedik" dedi.