CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bölgesi İzmir'de çalışmalara başladı. Kılıçdaroğlu, kaldığı İnciraltı Wyndham Otel'den milletvekilleri, belediye başkanları, parti yöneticileriyle birlikte ayrıldı. Kılıçdaroğlu, üzerinde partinin seçim sloganı olan 'Önce Türkiye' yazan otobüste, 'Milletçe alkışlıyoruz' şarkısı eşliğinde otobüsün ön camından halkı selamladı. Balçova'nın Sakarya Caddesi ve Ata Caddesi'ni seçim otobüsüyle geçen Kılıçdaroğlu'na esnaf alkışla selam verdi, balkonlardan sarı kasımpatı çiçekleri atıldı. Otobüsün önü ellerinde parti bayrakları ile Türk bayrağı taşıyan yaklaşık 500 kişi tarafından kesildi. Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarıyla birlikte seçim otobüsünün üzerine çıktı ve konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:



“Saray'dan hükümet kurmak için bize yetki vermediler. Sanıyorlar ki biz yetkiyi Saray'dan bekliyoruz. Yetkiyi Saray'dan değil halktan alacağız. AKP'ye oy veren saygıdeğer yurttaşlarıma sesleniyorum. Eğer bir kişi anayasanın gereğini yapmazsa ana muhalefet partisine hükümeti kurma görevi vermezse, hukuku çiğnerse, ilk görev size düşer. Hukuku, insan haklarını savunuyorsanız AKP'ye bir kez daha oy vermeyin. CHP'yi iktidara taşıyın. Benim umudum sizsiniz. 1 Kasım'da sandığa gideceğiz. Güle oynaya gideceğiz. Bütün dengelerini bozan siyasal iktidara gerekli dersi vereceğiz. El birliği ile gönül birliği ile vereceğiz."

Kılıçdaronğlu'nun konuşması 'Başbakan Kemal' ve 'AKP halka hesap verecek' sloganları ile kesildi. Kılıçdaroğlu, sloganlar üzerine “Davutoğlu Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" dedi.

“ŞİMDİ HEPSİNE 'OLUR' DİYORLAR"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra geçtiği Gaziemir'de 'Başbakan Kemal' sloganı ile otobüsün üzerine çıkınca şunları söyledi:

“Bunu gerçekleştirmenin yolu 1 Kasım'da sandığa gitmek. Sıradan seçimler değil bir kişiye yetki verildi. 'Hükümeti kur' dedi. Hükümeti kuramadı çünkü iradesi başka birinin elinin altındaydı. Bize yetki verilmedi. Biz yetkiyi Saray'dan değil halktan istiyoruz. Gaziemir'de bir çay içip, vatandaşla tokalaşacaktık. Bana çay ısmarlayan biri çıkar herhalde. Sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum. Tek umudum bu ülkenin halkı. Tek umudum kadınlar, gençler emekçiler, esnafı, sanayicisi, işçisi. Herkesi huzurlu kılacak mutlu edecek bir Türkiye amaçlıyorum. Bunun için geziyoruz. Sandığa gidelim 13 yılda bu ülkeyi kabusa dönüştüren bu iktidara ders verelim. 'Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz. Asgari ücreti net bin 500 lira yapacağız, 800 bin taşerona kadro vereceğiz' dedik. 'Olmaz' dediler. Şimdi hepsine 'olur' diyor. Demek ki CHP sorunlara en iyi teşhisi koyan parti. Her gittiniz yerde söyleyin Davutoğlu, Saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."



EMEKLİLERLA ÇAY İÇTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziemir'de halka seslendikten sonra otobüsten indi, ilçe meydanındaki kahvede emeklilerle çay içti. Kılıçdaroğlu, iki maaş ikramiye sözü verdiği emeklilere çayları kendi elleriyle uzattı. 'Elif' adında 7 yaşındaki bir kızı kucağına alarak sevdi.



Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Kılıçdaroğlu'na Türk bayrağı ve Atatürk resminin işli olduğu halı hediye etti. Kılıçdaroğlu, bayrağı göğsünde gererek objektiflere poz verdi. Kılıçdaroğlu ilçeden ayrılırken otobüsün önünde renkli meşaleler yakıldı, kendisine selam veren vatandaşlara iki eliyle kalp işareti yapıp gönderdi. Partililer 'Padişahın sarayına değil halkın sokaklarına güneş doğacak', '93 yıl önce yaptık yine yapacağız. 1 Kasım'da padişahın saltanatını yıkacağız' yazılı pankart açtı.

“MİKRO MİLLİYETÇİLİK YAPMIYORUZ"

CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu, Buca'ya girdiğinde üniversite öğrencileri otobüsün önünü kesti. Kılıçdaroğlu, otobüsten inip öğrencilerle selfie çektirdi. Öğrenciler, öğrenim kredisi ve işsizlik sorunun çözümünü istedi. Kılıçdaroğlu daha sonra Uluslararası Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ekrem Selimler'i makamında ziyaret etti. Selimler, ziyaretten onurlandığını belirterek, ayrıştırılmak istemediklerini, birlik ve beraberlik içinde yaşama amacında olduklarını, mikro milliyetçilik yapmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, göçmen dernekleri başkanları ile yaptığı konuşmada şöyle konuştu:

“Burada olmaktan son derece mutluyum. 600 yıldır Balkanlar'da yaşadınız şimdi Anadolu'da, İzmir'desiniz. Dünyanın en zengin kültürü bizde. Bu kültürlerin tamamı bizim zenginliğimizdir. Elbette çok farklı kimliklerde inançlarda insanlarımız var. Bunların tamamını zenginlik olarak görmeliyiz Ayrışmamalıyız birleşmeliyiz. Atatürk'ün cumhuriyeti getirmesinin nedeni de budur. Vatandaş kendi yöneticilerini kendileri seçsin. Anadolu'nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğdum. Babam ilkokul mezunu. Annem okuma bilmez, ablam da bilmez. Devlette önemli görevlerde bulundum. Ben bunu Atatürk'e borçluyum. Atatürk olmasaydı başımızda yine bir padişah, sultan olacaktı. Elinde sopası bizi düzeltmeye çalışacaktı. Demokrasimizi güçlendirmek zorundayız. Başkan biraz önce 'biz mikro milliyetçilik yapmıyoruz' dedi. Biz hepimiz bayrağımızın altında yaşamaktan gurur ve onur duyuyoruz. Kimliklerimizi yaşatmalıyız. Şarkıdan türküden tutun yemeğe kadar zengin bir kültürümüz var. Birarada yaşamak hepimizin ortak görevi olmalıdır. İnsanımızı seviyoruz. Balkanlar'dan gelip Anadolu'ya yerleştikten sonra kültürü kaybetmediniz. Dernekler kurdunuz, örgütlendiniz. Belediye başkanlarımız meclis üyeleriniz milletvekilleriniz var. Anadolu sizin yatağınız sizin yeriniz. Ben yakında Bulgaristan'a da gideceğim. Hak ve özgürlükler Partisi'ne destek vermiştik. Yine seçim var. Oraya gideceğiz. Biz mikro milliyetçilik yapmıyoruz. Tüm inançlara kimliklere salgılıyız. Ülkenin birliğini ve bütünlüğünü savunuyoruz. Bayrağımızı vatanımızı seviyoruz. Türkiye'nin birleştirici gücü CHP'dir. Son yıllarda biraz ayrıştık. Kimi etnik kimlik üzerinden kimi inanç üzerinden siyaset yaptı. Bizim için insanımız işsizse ona iş bulacağız. Amaç bu cennet ülkede hepimiz huzur içinde yaşayacağız."

Başkan Selimler, Kılıçdaroğlu'na Boşnak böreği ikram ederken “Tamamını tek başına yemeyin" uyarısında da bulundu.

“MİLLİ İRADE TECELLİ ETTİ NEDEN HÜKÜMET KURMADIN?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar Uğur Mumcu Parkı'nda yaklaşık bin kişiye seslendi. Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmaya sunucu tarafından “1 Kasım'ın başbakanı" olarak anons edildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi eleştirerek şunları söyledi:

“1 Kasım'da sandığa gideceğiz, daha önce şu ya bu şekilde CHP'ye oy vermemiş birini ikna edip CHP'ye oy vermesini sağlayacağız. Anlaştık değil mi? Sandığa gideceğiz yalnız gitmeyeceğiz. Komşuyu, arkadaşı ya da kahvedeki dostu ikna ederek gideceğiz. Güzel bir başlangıç için savaşın kavganın gerginliğin olmadığı huzurun egemen olduğu sokakta herkesin birbirine selam verdiği Türkiye için. 7 Haziran'da sandığa gittik. Neden? 1 Kasım'da bir kez daha gidiyoruz? Ne değişti? Türkiye'de sizden 400 milletvekili istediler. '400 milletvekili vermezseniz yeniden sandığa götürürüz' dediler. Sizler vermediniz. Hayalleri boş çıktı. Yeniden götürüyor. Hükümet kuramadılar. Beceriksiz çıktılar. Sizi 2 kez sandığa götüren AKP yönetimine gereken dersi sandıkta vereceğiz. Söz mü? Ne diyorlardı? Milli irade milli irade. Milli irade tecelli etti, neden hükümet kuramadın? İradesini başka birine ipotek etmiş biri Türkiye'yi yönetemez. Saray için çalışan biri Türkiye'ye hizmet edemez."

“1 OY ALTIN DEĞERİNDEDİR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerinden söz ederek, vatandaşı “Sakın ha bir oy sandığa gitmesen ne olur ki?" diye düşünmemesi konusunda uyardı. Kılıçdaroğlu, şu sözlerle seslendi:

“Emekliye iki maaş vereceğiz iki bayramda. Asgari ücret net bin 500 lira olacak. 800 bin taşerona kadro vereceğiz. Eğitim tam gün olacak. En büyük yatırımı eğitime yapacağız. 7 Haziran'dan sonra terör azdı. Neden hortladı? Neden şehitlerimiz gelmeye başladı? Çünkü birileri 400 vekil istiyordu vermeyince toplumun önüne acıyı, kanı gözyaşını koydu. 'Ya bana oy verirsiniz ya da buna katlanırsınız.' Ben de diyorum ki bu milletin damarında Kuvayi Milliye kanı var, şantaja kanmaz. Bu seçimler düşünerek sandığa gitmemiz gereken seçimlerdir. Ya birilerinin saltanatına 'evet' diyeceğiz ya da özgürlük ve cumhuriyet diyeceğiz. İşsizliğin olmadığı emeklinin huzur içinde bayramını yaptığı güzel bir Türkiye düşlüyoruz. Bunu gerçekleştirmenin yolu CHP'ye oy vermek ve CHP'yi iktidara taşımaktır. Hiç endişe etmeyin. Davutoğlu elbette ki Saray için çalışacaktır ama Kılıçdaroğlu herkes için, halk için çalışacak. 2 Kasım'da özgür Türkiye'nin önünü açacağız inşallah. Ben gitmesem ne olur, 1 oydan ne olur demesin. 1 oy altın değerindedir. Sandığa gideceğiz oyumuzu kullanacağız. Çocuklarımıza demokrasiyi armağan edeceğiz."