CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Sebze Hali'ni ziyaret ederek, Komisyoncular Derneği üyeleri ile kahvaltı yaptı. Hali gezen ve esnafla sohbet eden Kılıçdaroğlu, seçimlerde partisine destek istedi.

Bir gazetecinin CHP'nin Merkez Türkiye Projesi'ne, iktidar tarafından yöneltilen eleştirileri hatırlatarak, "Başbakan Davutoğlu, 'araklama fikir' olarak niteledi, ne dersiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Kimden araklamışız?" yanıtını verdi.

"Kendisinin Stratejik Derinlik kitabında yer aldığını söyledi" denmesi üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"O zaman niye hayata geçirmemiş, engel olan mı vardı? Bizim projemizi onlar hayal bile edemezler. Ben özel bir tartışmanın içine girmek istemiyorum. Onlar Türkiye'yi yalnızlaştırdılar, biz Türkiye'yi dünyanın merkezi haline getireceğiz. Aramızda dünya kadar fark var. Dolayısıyla biz Ortadoğu'ya da Orta Asya'ya da Kafkaslar'a da Avrupa'ya da hizmet veren, hizmet alan, üreten güçlü bir Türkiye'yi inşa edeceğiz, herkes bunu görecek. 'Proje eğridir, yanlıştır' demiyorlar değil mi? Diyemiyorlar. Zaten önemli olan bu. 'Bu proje yanlıştır' demedikleri sürece, bütün eleştirilerini ben sineye çekiyorum. O eleştirileri kabul ediyorum."