CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geceyi geçirdiği Didim'den Balıkesir'in Burhaniye İlçesine Karayolu ile geçti. Yol boyunca vatandaşların ve partililerin yoğun ilgisi ile karşılanan Kılıçdaroğlu, Dikili'de vatandaşlara hitap etti. Programda olmamasına rağmen miting düzeni oluştuğunu belirten Genel Başkan Kılıçdaroğlu;" Korsan miting düzenlemişsiniz. Sizi de Silivri'ye atarlar. Ama size bir şey soran olursa suçu benim üzerime atın, CHP Genel Başkanı geldi o konuştu diyin. Biz alıştık bunlara" dedi.

Bugün Burhaniye’ye giderken Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in davetlisi olarak Dikili’ye uğrayan Kılıçdaroğlu Atatürk Meydanı’nda kendisinin geleceğini duyup bekleyen vatandaşlarla buluştu.

Dikili, aydın insanların yaşadığı bir kent


Meydanda toplanan halka yaptığı konuşmada; Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in daveti üzerine on beş dakikalığına Dikili’ye uğradığını belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi; “Çok güzel bir ilçede yaşayıp, tatil yapıyorsunuz, Belediye Başkanı Osman Özgüven çalışmalarıyla Dikili’yi yaşanacak bir kent haline getirmiş, Dikili aydın insanların yaşadığı bir kent" dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasında; “Eğer Türkiye iyi yönetilmiyorsa Türkiye’nin yönetimimden sorunları varsa, Türkiye güç kaybedebiliyorsa, kendi özgür iradesi yerine vatanın taşeronluğunu yapan bir Türkiye varsa bunun karşısında duracak olan ve sesini yükseltecek olan bizleriz yani sizlersiniz, halktır. Kimseyi ötekileştirmeden Türkiye’nin çıkarları için, güçlerimizi birleştirirsek, Türkiye’yi yeniden aydın, güçlü, özgür, kendine güvenen mücadeleyi buluruz. Siyaseten uğraşacak bir Cumhuriyet Halk Partisi var” dedi.

Kılıçdaroğlu; “Demokrasi diyoruz, Özgürlük diyoruz. Bağımsız yargı diyoruz. Geldiğimiz noktayı anlamak için çok tipik bir örnek var. Sayın Kemal Gürüz hakkında soruşturma var. Kendisi yurt dışında, tamam gelirim diyor. Yanlış bir şey yapmadım diyor. Geliyor, Savcıya gidiyor ifadesini veriyor. Sen kaçacaksın, seni içeri atacağız diyorlar ve tutukluyorlar. Böyle bir yargıyı istemiyoruz. Eğer bir ülkede yüzden fazla gazeteci hapisteyse,bir ülkede üniversite öğrencisi parasız eğitim istedi diye hapsediliyorsa, düşüncelerini açıkladı diye ilişkiler kesiliyorsa, suçunun ne olduğu kendilerine söylemeden insanlar alınıp aylarca yıllarca hapis yatırılıyorsa, kendilerine söylenmeden evleri basılıp insanlar alınıyorsa o ülkede demokrasi yoktur. Ne olursa olsun Silivri Kampını dize getireceğiz” dedi. CHP’nin hükümete karşı muhalefet yapmadığı şikayetlerini aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu CHP’nin adam gibi muhalefet yaptığını belirterek, 4+4+4’e karşı çıktıklarını, Niğde’deki patates üreticisinin, Ege’deki zeytin üreticisinin derdini dile getirdiklerini. Ceza evlerinde çocuklara tecavüz edildiğini dile getirdiklerini, Uludere’de ölen 34 kişi için onların yanına giden partinin CHP olduğunu ve Başbakan Tayip Erdoğan’ın oraya gidemediğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven  ile birlikte arabaya binerek Burhaniye ilçelerine geçti.