Gebze'de faaliyet gösteren Marmara Kamyoncular Garajı'ndaki kamyoncu esnafını ziyaret edeKılıçdaroğlu, ziyaret sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hrant Dink cinayeti davasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de adalet yok. Hukukun üstünlüğü diye bir kavram ancak kitaplarda kaldı. Yargının içinde bile son yapılan tartışmalar olayın vehameti açısından önemlidir. O nedenle yargının tarafsız ve bağımsız olması çok çok önemli. Tarafsızlığını ve bağımsızlığını yitirmiş yargı adalet dağıtamaz. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun bu olaya müdahil olması lazım. Bu tür olaylara izin vermemesi lazım. Örgüt var deniyor, bir başka kesim yok diyor. Eğitim isteyen üniversite öğrencilerini örgütlü diye alıyor ve aylarca hapis tutuyorsunuz. Cinayet işleniyor, Trabzon'dan Ankara'ya kadar işleyen bir süreç var, bu sürecin içinde kamu görevlileri var, ama ortada örgütü bulamıyoruz. Böyle adalet olur mu?" diye konuştu.


"KOCAOĞLU İÇİN BENCE BİN YIL İSTESİNLER DAHA UYGUN OLUR"


İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik çete ve yolsuzluk operasyonu çerçevesinde Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için 33 ayrı suçtan toplam 397 yıl hapis istenmesini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Bence az istemişler. Bence bin yıl istesinler daha uygun olur." dedi.


"AK PARTİ YOL YAPTI AMA MAZOTUN PAHALILIĞINDAN YOLLAR KULLANILAMIYOR"

Daha sonra kamyonların park alanına giren Kılıçdaroğlu, kamyoncu esnafı ile yakından ilgilenerek onların sorunlarını değişik platformlarda dile getireceği sözünü verdi. Nakliyecilerin çok ciddi sorunları olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "AK Parti 'yol yaptık' diyor ama kamyoncular mazotun pahalılığından yolu kullanamıyor ki. Bu yüzbinlerin sorunlarını dile getirmeliyiz. Geçinemiyor kamyoncular. Garajları çamur içinde." şeklinde konuştu.