CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP'yi hedef alan açıklamalarını eleştirerek, "Yedek parça gibi Başbakanlık yapılmaz. Başbakanlar talimat almazlar, kendi icra görevlerinin bir başkası tarafından fiilen yürütülür hale gelmesine göz yummazlar. Yezit çizgisini hatırlatan, söz, eylem ve planların perde arkasında savunucusu bir Başbakan fotokopisinin Kerbela'dan bahsetmeye hiç hakkı yoktur. Sayın Davutoğlu, siyaseten ergenliğe ulaşmanıza ve şekil olarak sürdürdüğünüz Başbakanlık görevini asaleten üstlenmenizi, ısrarla ve samimiyetle bekliyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarını, "Sıfatı Başbakan olan, kendisi Başbakanlık'tan başka verilecek her görevi yapmaya hazır bir kişinin ibretlik açıklamaları" diye değerlendiren Koç, "Türkiye'yi dış politika alanında 'üstün becerisi' ile itibarsız ve güvenilmeyen bir ülke noktasına çeken Sayın Davutoğlu, CHP ve Sayın Genel Başkanına hakaret ederek, sorumluluklarından kurtulamaz" diye konuştu.

"YEDEK PARÇA GİBİ BAŞBAKANLIK YAPILMAZ"

"Yedek parça gibi Başbakanlık yapılmaz" diyen CHP Sözcüsü ve Genel Başkan yardımcısı Koç'un açıklaması şu şekilde: "Sene 2014 Sayın Davutoğlu, bugüne gel, gerçeklerle yüzleş. Demokrasiyi taksit taksit rafa kaldıran uygulamalardan siz sorumlusunuz. Devletin ve Milletin, kendi adamlarınız tarafından soyulmasına ses çıkarmayanlar sizlersiniz. Sayın Davutoğlu; siz hırsızları, rüşvet alanları, korumak talimatıyla göreve getirildiniz. Bütün bu baş eğen, sessiz, mahcup tavrınızı CHP'ye saldırarak örtemezsiniz. Yedek parça gibi Başbakanlık yapılmaz. Başbakanlar talimat almazlar, kendi icra görevlerinin bir başkası tarafından fiilen yürütülür hale gelmesine göz yummazlar. Ayrıca Başbakanların, bu gerekçeler kendilerine hatırlatıldığında saçmalama hakları yoktur. Hayal kurma, tarihi çarpıtma, yalan-yanlış beyanlarda bulunma sorumsuzlukları olamaz. Söylenenleri bile bile çarpıtarak, işine geldiği gibi siyaset meydanında ifade etme çirkinliği sergileyemezler. Hele hele Muharrem Ayı'na girdiğimiz şu günlerde Yezit çizgisini hatırlatan, söz, eylem ve planların perde arkasında savunucusu bir Başbakan fotokopisinin Kerbela'dan bahsetmeye hiç hakkı yoktur. Sayın Davutoğlu, siyaseten ergenliğe ulaşmanıza ve şekil olarak sürdürdüğünüz Başbakanlık görevini asaleten üstlenmenizi, ısrarla ve samimiyetle bekliyoruz."