CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 14,5 yıl görev yaptıktan sonra, yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. Kocaoğlu’nun açıklamasının ardından, CHP Genel Merkezi’nin kimi aday göstereceği merak konusu oldu. Partide adaylık tartışmaları sürerken, kulislerde isimleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen CHP’nin Seferihisar ve Bergama belediye başkanlarından açıklama geldi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına yeşil ışık yakarak, “Bütün CHP’li belediye başkanlarının, CHP’ye gönül vermiş insanların, herkesin büyük bir aşkla ve şevkle yapacağı bir görev olur. Bu nedenle mutlaka talibi çok olur. Ama genel merkez adaya karar verecek. Nasıl  değerlendirirlerse onları bekleyeceğiz"dedi. Soyer, "2014 seçimlerinde de ‘Aziz başkan aday olmazsa ben aday olmak istiyorum’ demiştim. Değişen bir şey yok. Seferihisar’da, İzmir’de yaşamaya devam ediyorum. Türkiye’nin koşulları belki daha fazla çalışmamızı gerektiriyor. Bakalım, nasıl takdir ederlerse" diye konuştu.

‘ÇOK CİDDİ BİR İŞ’

Daha önce Bergama Belediye Başkanlığı görevi içinbir daha aday olmayacağını açıklayan Mehmet Gönenç’in adı da parti kulislerinde, Büyükşehir için öne çıkıyor. Mehmet Gönenç, "Benim bu yönde bir çalışmam, çabam, adaylık açıklamam olmadı. Ama doğal olarak genel merkez İzmir’de mevcut belediye başkanlarından bazıları ile ilgili ‘Bunlar bir seçenek olabilir mi’ diye sanırım bir çalışma yapıyor. Ya da başkanların karnelerine bakıyor. O kapsamda da doğaldır, birkaç belediye başkanının adının geçmesi. Bunlar dışında bana ulaşmış bir bilgi ya da benim herhangi bir görüşmem olmadı" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin herkesi heyecanlandırdığını söyleyen Gönenç, "Bu görev herkesi onurlandıracak bir iş, aynı zamanda çok da ciddi bir iş. Bu durumu ciddiye almadan, hemen atlamak çok da sağlıklı değil. Ben Bergama ile ilgili kararımı bundan bağımsız olarak bir yıl önce vermiştim. Benim kararımın büyükşehir ile uzaktan yakından bir ilgisi yok. Genel merkezin bir takım kriterleri olacaktır. O kriterler örtüşüyorsa neden olmasın. Ama  şimdiden kendiliğimden ‘Adayım’ diyebileceğim bir süreç değil. Ayrıca bunu öngörerek Bergama ile ilgili bir karar vermiş değilim" değerlendirmesinde bulundu.