Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Suriye'de IŞİD'li teröristlerin 2 Türk askerini yaktığına dair internette yayılan görüntülerle ilgili konuşan Kurtulmuş, görüntüler konusunda netleşmiş bir bilginin olmadığını olması durumunda da kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Görüntülerle ilgili bazı medya çalışanları için de 'ayaklarını denk alsınlar' diyen Kurtulmuş, 'uyduruk görüntüler' üzerinden propaganda yapılmasının vatanseverlik olmadığını söyledi.

İşte Kurtulmuşun açıklamaları:

Asker yakma görüntüleri

" Bu video görüntüleriyle ilgili henüz TSK, Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Zaten teyit edilmiş bir bilgi olsa bunu kamuoyuyla paylaşırız. Bu tür terör örgütleri, dünyanın en aşağılık, en kirli mekanizmaları. Olsun olmasın herhangi bir video görüntüsünü yayınlayarak, zaten ne yapmak istiyor? Halka korku salmak , halkı çaresizliğe itmek istiyor, halkı kendi içine kapatmaya çalışıyor. Herkes birbirinden, yanındakinden korksun istiyor. Sadece bu örgüt değil hepsi için söylüyorum."

"Kusura bakmasınlar, bazı arkadaşlar da medyadaki bazı arkadaşlar da lütfen ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Türkiye, DEAŞ ile fiilen sahada bir savaş halindedir. Oturduğu sıcak masaların üstünde, uyduruk görüntüler üzerinden propagandalarla Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir."

DEAŞ güçlerini El Bab'a kaydırdı mı?

"Musul'da DEAŞ çok kuvvetli bir şekilde direnç gösterdiği için Musul operasyonu zaten bitirilemedi. DAEŞ unsurları Musul'dan ayrıldılar diye El-Bab Operasyonu savsaklanıyor değil. Musul'daki DEAŞ unsurları orada varlıklarını sürdürüyorlar. Bu bilgi yanlış ve tutarsız bir bilgidir."

Anayasa görüşmeleri

 "MHP ile anayasa konusundaki görüşmelerimiz başından itibaren son derece açık ve şeffaf bir şekilde yürüyor. Başta belirlenen prensipler çerçevesinde herhangi bir sapma söz konusu değildir. Genel bir mutabakat, tam bir mutabakat içerisinde MHP, zaten Meclise inmiş olan, artık komisyonda da görüşülmeye başlanmış olan bu anayasa paketine destek vermeyi sürdürecektir."

"Bu anayasa değişikliği, Türkiye'de etkin bir yönetim modeli kurulması için talep edilmiş olan bir değişikliktir. Desteği Parlamentodaki milletvekilleri verirse, bu anayasa değişikliği teklifi millete gider, millet de 'evet' derse buna mani olmaya kimsenin gücü yetmez. Milletten başka hiçbir güç bu memlekette yoktur. O devirler geride kaldı. Kapalı kapılar ardında 'cumhurbaşkanı şu olur, anayasa mahkemesi başkanı bu olur' diye hesaplar yapıp ondan sonra milletin önüne çıkarıp onları sözde al gülüm ver gülüm oylatarak cumhurbaşkanı seçme zamanı da, üst yargıdaki adamları belirleme zamanı da tarihe karışmıştır."

"Türkiye'nin ulusal, milli mücadelesi kimsenin babasının malı değildir. Bu memlekette Mustafa Kemal Atatürk herkesin ortak değeridir. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye'nin kurucu başkomutanıdır, Recep Tayyip Erdoğan da bugünkü başkomutanıdır. Dolayısıyla, Recep Tayyip Erdoğan ile Mustafa Kemal Atatürk'ü farklı yerlerde göstermeye çalışmak, en azından siyaseten birtakım hesapların içerisinde olmak demektir. Arkadaşlar bundan vazgeçsinler, bu fayda getirmez."