HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan’ın bütünleşme davetiyle ilgili il başkanlarının tamamına yakınının desteğini aldı.

Parti genel merkezinde il başkanları ile 20’şerli gruplar halinde görüşen Kurtulmuş, önce başkanların düşüncelerini dinledi. Sonra da kendi projelerini paylaştı.

Kurtulmuş, teklifi “Yeni Türkiye’nin birlikte inşası” olarak açıkladı. Herhangi birmakam ya da birleşme pazarlığı yapmadığını anlattı.

Kurtulmuş, “Biz bu yola birlikte çıktık. Bundan sonra da birlikte devam edeceğiz” mesajı verdi. Bütünleşme durumunda Türkiye’ye daha iyi hizmet imkanı bulabileceklerini anlattı.

Partinin yetkili organlarının vereceği kararı uygulayacağının da altını çizdi.

ALTERNATİFİ YOK ETME

Görüşmede bazı il başkanları endişelerini aktardı. “Düne kadar ağır bir dille eleştirdiğimiz partinin icraatlarına ortak olmak zorunda kalacağız. Bunu başta kendimize, sonra bize gönül veren insanlara nasıl anlatacağız” sitemi dile getirildi. Bir il başkanı Başbakan Erdoğan’ın partisinin kan kaybını önlemek ve kendisine alternatif olabilecek bir hareketin önüne geçmek için böyle bir girişimde bulunduğunu ileri sürdü.

ŞEKLİ KONUŞULACAK

Görüşmelerde partinin durumu da gündeme geldi. İstanbul İl başkanının “Bu, partinin fiilen kapanmasıdır” ifadeleri tartışıldı. Bütünleşme yönünde karar verilirse bunun şeklinin nasıl olacağı konuşuldu. Kurtulmuş, bu konuda olumlu bir karar verilmesi durumunda AK Parti ile yapılacak görüşmelere göre bir yol izleneceğini söyledi.

İl Başkanlarından bütünleşme konusunda destek alan Kurtulmuş’un, bu hafta içerisinde kararını açıklayarak Erdoğan ile bir araya gelmesi bekleniyor. Süreç olumlu gelişirse Ramazan ayı içerisinde bütünleşme gerçekleşecek.

Kazan: Saadet’te olsaydı yapamazdı

Saadet Partisi’nin (SP) başında bulunduğu sıralarda Numan Kurtulmuş’a muhalefet bayrağı açan Şevket Kazan, Kurtulmuş’un partisiyle netice alamadığı için AK Parti’ye sıcak baktığını savundu.

Kazan, SP’nin başındayken Kurtulmuş’un bu tür görüşmeler yapamayacağını vurgularken “Biz şahsiyetli bir partiyiz” ifadesini kullandı.

Kazan, Kurtulmuş’un SP’den ayrılırken partilerine zarar verdiğini de dile getirdi. Kazan, Saadet Partisi’nin AK Parti’ye iltihakının mümkün olup olmadığına yönelik soruya ise şu karşılığı verdi: “Mümkün mü? Saadet Partisi milli görüşe sahip çıkan bir parti. Hiçbir zaman Amerika’nın sultasına girmedi. Uyguladıkları milli projelerdir. AKP’nin projeleri Amerikan, IMF ve AB projesidir.” (Bugün)