CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin çeşitli başlıklar altındaki durumunu dünyadaki uygulamalar ile karşılaştıran  'Türkiye Raporu'nu gazetecilere tanıtan Loğoğlu, "İnsan hakları ihlalleri, tutuklu gazeteci sayısı ve kadın cinayetleri konusunda Türkiye dünya birincisi, çocuk işçiliğinde, çocuk taciz ve tecavüzleri konusunda dünya ikincisi, gelir dağılımı adaletsizliği, yolsuzluklar, işçi ölümleri ve çocuk gelinler konusunda da dünya üçüncüsü. Bu tabloyu da ileri demokrasi iddiasında bulunan AKP iktidarının icraatlarına borçluyuz" dedi.

"HANGİ GEREKÇE İLE SEN 'O MEYDANDA OLMAZ, BU MEYDANDA OLUR' DİYE ÖNLEMEYE ÇALIŞIRSIN"

İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarına da değinen Loğoğlu, emekçilerin bu bayramı istedikleri yerde kutlamaları gerektiğini ve iktidarın kutlamaların yeri konusunda garip bir inat içinde girdiğini söyledi. Loğoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hangi hakla, hangi gerekçe ile sen 'O meydanda olmaz, bu meydanda olur. Bunu senin güvenliğin için yapıyorum' diye bir aldatmaca ile önlemeye çalışırsın. Biz bunu CHP olarak kabul etmiyoruz. CHP nerede olursa olsun, bunun Taksim ve Kadıköy'de yapılması esastır, bu hakkın emekçilerin elinden alınmaması gerekir. CHP olarak bu bağlamda nasıl dünyadaki emekçiler istedikleri yerde istedikleri biçimde kutluyorlar ise Türk emekçilerinin de aynı hakka sahip olduklarını düşünüyoruz. Bunun önlenmemesi gerektiğini düşünüyoruz. CHP olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz."

"DEVLETİ DAVA EDEN VE TAZMİNAT İSTEYEN BAŞBAKAN SIFATIYLA TARİHE GEÇECEK"

Başbakan Erdoğan'ın sosyal medya organlarında kendisi ve ailesine karşı yapılan temel insan hakları ihlallerinin ortadan kaldırılmasına yönelik verilen mahkeme kararlarının uygulanmaması nedeniyle Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmasına da değinen Loğoğlu, "Devleti dava eden ve tazminat isteyen başbakan sıfatıyla tarihe geçecek. Tazminat 50 bin lira civarında. Hep mi bu paralar? Kutulardaki paralar, başka kasalardaki paralar, görmediğimiz başka paralar yetmiyor, bir de illa dava açıp devletten bir tazminat daha almak. Ben şahsen kendi hayat felsefem içinde bu davranışa bir yer bulamıyorum" dedi.

"UTANÇ DUYUYORUM"


Faruk Loğoğlu, 17 Aralık operasyonu sonrası tutuklanıp, daha sonra serbest bırakılan Rıza Sarraf'ın bir televizyon kanalındaki açıklamaların eleştirdi. Loğoğlu, şunları söyledi:

"Bu konuda bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak utanç duyuyorum. Türkiye'nin cari açığının düşürülmesi, ne yaptığı belli olmayan, tutuklandıktan sonra takiye ile serbest bırakılan bir insanın kalkıp Türk halkının önünde, Türk televizyonları üzerinden böyle bir iddiada bulunması öncelikli olarak hükümetin ayıbıdır. Buna öncelikle Tayyip Erdoğan'ın, Maliye Bakanı'nın diğer bakanların karşı çıkması lazım. Sen kim oluyorsun? 'Türkiye'nin cari açığını ben düşürdüm, düşürecek güce sahibim' diyor. Nerede Türkiye Cumhuriyeti? Bunların eline mi kaldık?"