Adı yolsuzluklara karışan 4 eski bakanla ilgili dün Meclis'te Yüce Divan oylaması yapıldı. Oylama sonucu eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmemesi kararı çıktı. Oylama sırasında ilginç de bir olay yaşandı. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oylaması yapıldığı sırada, oy kovasından 50 TL para çıktı.

Genel Kurul'dan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ve eski AB Bakanı Egemen Bağış'la ilgili Yüce Divan kararının belli olmasının ardından son olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la ilgili karar için de gizli oylama işlemi tamamlandı.

OY KOVASINDAN 50 LİRA ÇIKTI

Oy sayımına geçildiği sırada Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, "Oy kupasından 50 TL çıktı, arkadaşlar. Para Hazine'ye..." dedi.

Daha sonra bir CHP'li milletvekili "Diğer paraları da Hazine'ye irat kaydedelim" dedi. Bu söze cevap olarak, Ak Parti sıralarından "Şişli'ye git Şişli'ye" sözleri duyuldu.

CHP'Lİ TANAL: PARAYI BEN ATTIM

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, basın mensuplarının bulunduğu kuliste, "Ben attım, ihtiyaçları vardır" diye konuştu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından DA açıklama yapan Tanal, "Değerli arkadaşlar 50 TL zarfa konulmadı. Oyum geçersiz sayılamaması için kutuya atıldı. Bu bir demokratik tepkidir" dedi.

515 milletvekilinin oy kullandığı oylamada 219 kabul oyuna karşılık 288 ret oyuyla, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a sevk edilmesi talebi reddedildi. Oylamada 3 milletvekili çekimser oy kullandı, 3 oy boş, 2 oy ise geçersiz sayıldı.
Kararın ardından mutluluğunu gizleyemeyen eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, partililerin tebriklerini kabul etti.