Adem Sarıkaya-Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Tunç Soyer, Büyükşehir Yasası'na karşı geliştirdikleri Geleceğin Köyleri Projesi'ne destek toplamak amacıyla Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) İzmir Bölge Temsilciliğini ziyeret etti. Bölge Temsilciliği Başkanı Hüseyin Karakoç ve Türk-İş'e bağlı sendikaların başkanları ile fikir alışverişinde bulunan Soyer, Geleceğin Köyleri Projesi kapsamında ziyaretlerinin süreceğini söyledi. Büyükşehir Yasası'nın en önemli özelliğinin, demokrasiye sınrılama getirmesi olduğunu belirten Soyer, "Bizler önce demokrasiyi korumak zorundayız. Türk-İş'in yıllardır uğruna çalıştığı emekçinin hakkını alma mücadelesi de demokrasiden geçmektedir. Bugün başlatacağımız işbirliği tüm illere de örnek olacaktır. Bu memlekette kendini yurtsever olarak tanımlayan herkesin bu mücadeleye ihityacı var" diye konuştu.

Hayvanlar nerde otlayacak


Büyükşehir Yasası'nın köylüleri yurdundan ederek, şehirlerde işsizler ordusu ve gecekondudan gettolar yaratacağını vurgulayan Soyer, yasa sonucunda Anadolu insanının köyünü kaybetmesiyle birlikte kimliğini de kaybedeceğine dikkat çekti. Yasayla birlikte organik tarımın tamamen kaybolacağını ve insanların bu yüzden sağlığından olacağını ifade eden Soyer, "Büyük holdingler yasayla birlikte köylüyü tamamen üretimin dışına itmek istemektedir. Mahalle statüsüne giren köylerde hayvancılık bitecektir. Ağıllar ve ahırlar köy içlerinden çıkarılacak, köylünün hayatını geçindirme araçları elinden alınacaktır. Hayvanların otladığı meralar TOKİ'nin kullanıma açılarak bina doldurulacaktır. Bildiğimiz gibi Türkiye'nin sayılı büyük holdingleri organik tarım işine girmişlerdir. Artık köylünün en basit geçinme kapısına bile göz dikilmiş durumdadır. Yurtsuz ve geleceksiz bir kitle yaratılmak istenmektedir. Partimin yerel yönetimler merkeziyle başlattığım bu mücadeleyi ve projeyi sonuna kadar savunacağım. AKP hükümeti üzerimize ölü toprağı serilmiş sanıyor ve pervasızca hareket ediyor. Köylü için mücadeleyi gericilik sayıyor. Kendine oy veren köylülerden bir daha zor oy alır" dedi.

Türk-İş İzmir Bölge Temsilcisi Hüseyin Karakoç ise Büyükşehir Yasası ile ilgili olarak AKP'nin iktidarı döneminde aldığı en berbat kararlardan biri olduğunu belirtti. Emek mücadelesi içinde köylülerin mücadelesinin her zaman yanlarında duracaklarını dile getiren Karakoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Köyler bizim hem geçmişimiz, hem geleceğimiz. Başkan Soyer bu konuda çok hassas davranıyor. Başaracağına inanıyoruz ve de başaracak. Biz de tüm bağlı sendikalarla birlikte destek vereceğiz. Köylerin mahalleye dönüştürülmesi ülkemizde yürütülen oyunların son ayağı. Köyler de elden gitti mi, mermleket elden gitti demektir. Hükümet bizi köylere mahalleye dönüştürerek daha modern yaşayacağımız yalanıyla aldatıyor. Bu yalanla yaşantımızı elimizden alıyor. Bizim başka gidecek yerimiz yok, bu köyler bizim ve sonuna kadar sahip çıkacağız."