MHP İzmir eski İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Kaya Prestige Otel'de düzenlediği basın toplantısında 7 Mayıs'ta İzmir'e gelecek olan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener'in programı hakkında bilgi verdi. Dervişoğlu, 15 Mayıs kurultayının parti üzerindeki kara bulutları dağıtarak, umut saçacağını öne sürdü. Dervişoğlu, şöyle konuştu:

"Ya belirlenen gündemlerin esiri olacağız ya da gündem belirleyen bir konuma geleceğiz. Türkiye bir uçuruma sürüklenirken ya kendi iç meselelerimizde boğulacağız ya da milletimizin desteğini alarak bu kötü gidişe bir 'dur' diyeceğiz. Ya kendi hareketimizden başlayıp, bütün Türkiye'ye umut saçacağız ya da bu iç mücadele ortamının tozu dumanı arasında enerji kaybedeceğiz. 15 Mayıs'ta gerçekleştirilecek kurultayımızın kara bulutları dağıtacak, geleceğe umut saçacak yeni bir başlangıç olmasını istiyoruz."

MHP eski İl Başkanı Dervişoğlu, Akşener'in mitingini 8 Mayıs Pazar Anneler Günü'nden bir gün önce Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapacağını vurgulayarak, "Türk anasını İzmirlilerle buluşturacağız" dedi.