MHP lideri Devlet Bahçeli, Tunceli'yi ziyaret ediyor. Bahçeli saat 10:50 itibariyle valilik binasına geldi. Ziyarete tepki gösteren vatandaşlar şehir merkezinde toplanmaya başladı, esnaf kepenek kapattı. Tunceli Valiliği önünde açıklama yapan Bahçeli'nin konuşması "Devletin başına Devlet geçecek" sloganlarıyla kesildi.

DAVUTOĞLU'NA MEYDAN OKUDU

Valilik binası önünde açıklama yapan mhp lideri bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na meydan okuyarak "Başbakan öylesine çıldırmıştı ki buyrun gidin bu söylediklerinizi Tunceli'de de söyleyin cesaretiniz varsa diyerek dengesini tümüyle kaybetmişti. İşte Tunceli'deyim. Türk milletinin güzide evlatları ile bir aradayım. Devlet devletiyle milletiyle Tunceli'dedir.Biz Türkiye'nin her yerinde birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz. Sayın Davutoğlu bilmiyorsa, öğrenmediyse buradan hatırlatıyorum: MHP'de mangal gibi yürek, demir dağları eritecek kadar devasa bir cesaret vardır. Ne inşamızdan cayarız ne vatanımızdan vazgeçeriz" dedi.

BAHÇELİ'NİN KONUŞMASINI KESEN SLOGAN

Bahçeli'nin konuşması etrafında toplanan kalabalığın "Devletin Başına Devlet geçecek" sloganlarıyla sık sık kesildi. Bu duruma müdahale eden Bahçeli, slogan atan kalabalığı "Sakin olun" diyerek uyardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun salı günü partisinin grup toplantısında "Meydan okuyorum cesaretin varsa Tunceli'ye gidersin" sözlerine yanıt olarak bugün kenti ziyaret etti. Bahçeli'yi protesto etmek için Tunceli Valiliği'ne yürümek isteyen gruba polis cop ve biber gazıyla müdahale ederken, DBP'nin çağrısı üzerine esnaf kepenk kapattı, taksi ve minibüsler ise çalışmadı.

500 ARAÇLIK KONVOYLA GİTTİ

Devlet Bahçeli, yanında milletvekilleriyle birlikte geceyi geçirdiği Elazığ'dan bu sabah 300 araçlık konvoyla Tunceli'ye gitmek üzere yola çıktı. Bahçeli'nin konvoyundaki araç sayısı 135 kilometrelik yol boyunca katılanlarla 500'ü aştı. Bahçeli'ye Elazığ'ın yanı sıra Malatya, Bingöl, Kahramanmaraş'ın da aralarında bulunduğu il ve ilçelerden partililer de eşlik etti.

Yaklaşık 1.5 saatlik yolculuğun ardından Tunceli'ye gelen Devlet Bahçeli, önce Vali Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Bahçeli'nin valiliğe girişi sırasında partililer, 'Devletin başına devlet gelecek' sloganları attı.

KEPENKLER KAPALI

Devlet Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle dün akşam DBP İl Başkanı Ergin Doğru'nun yaptığı çağrı üzerine bugün Tunceli'de fırın ve eczaneler dışında esnaf işyerlerini açmadı. Kentteki taksi ve şehir içi taşımacılık yapan minibüsler de çalışmadı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyareti nedeniyle kentte üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Tunceli girişinde tüm araçlar durdurulup aranırken, Bahçeli'nin yol güzergahında asker ve polisler zırhlı araçlarla devriye görevi yaptı. Kent merkezinde ise önemli noktalara zırhlı araçlarla aralarında özel harekatçıların da bulunduğu polisler konuşlandırıldı.

Bahçeli'nin ilk ziyaret edeceği Tunceli Valiliği çevresinde ise çok sayıda çevik kuvvet ekipleri görevlendirildi. Dalgıç polisler ise Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gelişinde olduğu gibi kentin girişindeki köprü altında Munzur Çayı'nda ve çevresinde dedektörle patlayıcıyı araması yaptı.

Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle çevre il ve ilçelerden TOMA ve polis takviyesi yapılırken, kentte 2 bin polisin görev aldığı belirtildi. Kentte iki polis helikopteri havadan sürekli uçuş yaptı.

PROTESTOCU GRUBA MÜDAHALE

Tunceli'de birkaç gündür basın toplantıları yaparak, Devlet Bahçeli'nin ziyaretine engel olacaklarını söyleyen DBP başta olmak üzere bazı parti ve sivil toplum örgütlerine mensup 800 kişilik grup, Tunceli Valiliği'ne 1 kilometre uzaklıktaki Atatürk Mahallesi'nde toplandı.

Bahçeli'yi protesto için Tunceli Valiliği'ne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis, cop ve biber gazı ile müdahale ederek grubu dağıttı.