İşte Devlet Bahçeli’nin konuşmasından satır başları:

"Birleşik Krallık AB ile ortak bir gelecek görmemiştir. Sandıktan ‘Hayır’ çıkmasıyla Başbakan Cameron istifa kararı almıştır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı için kahin olmaya gerek yoktur. Kontrolsüz göç dalgaları, terör olayları ülkeler arasında görünmeyen duvarlar inşa edilmesine neden olmuştur. 23 Haziran öncesi Britanya vatandaşlarının demokratik tercihleri ‘Türkler geliyor’ korkusuyla çarpıtılmıştır. AB ile yollarını ayırmak için bahane arayan bu ülkenin Türkleri suçlaması utanmazlık ve küstahlık örneğidir. Biz gittiğimiz her yere onur ve itibar götürürüz. Birleşik Krallık Başbakanı da iyi bir sınav verememiş ve layığını da bulmuştur. Kurumuş ağaç gibi devrilip gitmiştir.

“AB’YE GİRMEMİZ DEVENİN İĞNE DELİĞİNDEN GEÇMESİ KADAR İMKANSIZDIR”

AB’nin yapısı fiili bir Hıristiyan kulübü şeklindedir. AB’nin Müslüman Türk milletini kabullenmesi zannederim mümkün değildir. Biz ne yaparsak yapalım, egemenliğimiz  ve milli-manevi değerlerimizden taviz vermeden AB ‘ye girmemiz devenin iğne deliğinden geçmesi kadar imkansızdır.

“O SINIR ÇOKTAN GEÇİLDİ”

Geldiğimiz bu noktada AB’nin suyu ısınmış, kendi kendini yiyen bir organizmaya dönüşmüştür. AB ile ilişkilerimiz elbette sürmelidir. Ancak sonu gelmeyen müzakerelerin ev ödevlerinin bir sınırı vardır ve bu sınır çoktan geçilmiştir. AB süreci milli bir perspektifle tekrar ele alınmalıdır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Biz de gerekirse referanduma gideriz’ açıklaması ise yersiz ve anlamsızdır. Sayın Cumhurbaşkanı cevabı bal gibi bilinen bir soruyu aziz milletimize sormaya neden ihtiyaç duyuyorsunuz. Türk milletinin AB’ye bakışını anlamak için oylamaya gerek yoktur.

İSRAİL İLE ANLAŞMA: BU ÇARKI NASIL İZAH EDECEĞİZ?

İsrail’e söylenmedik söz bırakılmamıştır. Ancak dün Başbakan'ın açıklamasıyla İsrail ile anlaşma yapıldığı öğrenilmiştir. Bugün imzalanacak mutabakatla Davos’taki ‘one minute’ şovu bitmiş istismar perdesi kapanmış olacaktır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’i terör devleti olarak defalarca suçlamıştı. İsrail’in Hitler’i geçtiğini söylemişti. Cinayetlere seyirci kalınmayacaktı. Mavi Marmara saldırısı savaş sebebiydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben bu görevde bulunduğum sürece hiçbir zaman İsrail ile olumlu bir şeyi düşünemem. Zulüm bitmeden İsrail ile normalleşme beklenemez” demişti. Deme ki zulüm bitmiştir. Geçmişte söylenen sözleri, bu keskin çarkı nasıl izah edeceğiz.
Teröristlerde onur ve gurur arayanlar dış politikada ilke bırakmamışlardır. AKP hükümeti hangi İsrail ile anlaşmıştır. Gazze’yi yakıp yıkan fosfor bombalarının Filistin’e yağdıran İsrail ne çabuk unutulmuştur. Ambargonun kalkmayacağı bizzat İsrail başbakanı tarafından dile getirilmiştir. Bu anlaşmanın neresi zaferdir. Bizim istediğimiz karşılıklı çıkarların gözetilmesidir. Bizim istediğimiz geçmişte söylenen sözlerden dolayı milletimizden özür dilenmesidir.

ERDOĞAN’IN RUSYA MEKTUBU

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi bizim de isteğimizdir. Ancak kimse Rus uçağının egemenlik haklarımızı ihlal ettiğini de inkar etmemelidir. Hükümet Türkiye’yi ayağa düşürecek korkaklıktan uzak durmalıdır.

MHP’DE KURULTAY TARTIŞMALARI

MHP’yi etkisiz hale getirmek için pis bir oyun sergilenmektedir. Bunların fıtratı bozuk fikri bulanıktır. Amaç MHP’yi marjinalleştirmek bileğini bükmek siyasetten ve meclisten tasfiye etmektir. Oyun büyük ve ahlaksızdır. Biz bu oyunu çok şükür gördük ve bozmak işçin yüreğimizi koyduk. Pensilvanya’dan talimatlı mihraklar MHP’ye yuvalanıp kontrol edeceğini zannedecek kadar vicdanen dağılmışlardır. Biz davamızı sokakta bulmadık. Partimizi içine alan hukuki süreçler sürekli farklılaşmaktadır. Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi korsan kurultayda alınan kararlar için ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Korsan kurultay beklemeye alınmıştır.

'KURULTAY İMKANSIZ'

Çankaya İlçe Seçim Kurulu pazar günkü kurultayımızda parti organlarının seçiminin yapılmayacağına hükmetmiştir.. Tüzük değişikliği konusunda ise, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin tedbir kararı bulunduğundan, bu çerçevede değişikliğe gitmek de doğru değildir. Yargısal süreçler, 10 Temmuz 2016'da yapmayı düşündüğümüz kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır."

MHP'Lİ MUHALİFLER KARAR ALMIŞTI

Parti yönetimini değiştirmeyi amaçlayan MHP'li muhalifler, 19 Haziran Pazar günü mahkeme kararıyla topladıkları ancak Genel Merkez tarafından 'korsan' olarak nitelenen olağanüstü kongrede parti tüzüğünü değiştirirken, 10 Temmuz'da genel başkan seçimli kurultay kararı almışlardı.