MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Denizli İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı'nın PKK ve PYD'yi terör örgütü olarak nitelendirmesi ardından saatler geçmeden PYD'ye silah yardımı yapılması ve Permergeler'in ellerindeki silahlarla Türkiye topraklarından geçiş yapmasına izin verdiğini söyleyen Ayhan, şöyle konuştu:

"Türk dış politika tarihinde görülmemiş bir 'U' dönüşü yapılmıştır. Öyle ki, Uluslararası basında karikatürlere konu olunmuştur. Müttefiklerinin en stratejik konularda Türkiye'nin hassasiyetlerini hiçe sayan oldubittileri, PYD'ye silah yardımı yapılması ve Peşmerge'ye koridor açılması emri vakisi ile karşı karşıya bırakılmıştır. AKP hükümetinin ülkeyi felakete sürükleyen yetersizliklerin, yanlışların ve beceriksizliklerin üzerine, Obama'nın son dakika golü de eklendi. Hem de Cumhurbaşkanın kapattığı köşeden."

TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA ETKİSİZ VE YALNIZ

AK Parti hükümetinin emri vakilere boyun eğerek dış politikada günü kurtarmaya çalıştığını öne süren Ayhan, Cumhurbaşkanı'nın söylemi ile eylemi arasındaki derin uçurum ve tutarsızlığın dünyanın gözleri önünde cereyan ettiğini belirterek şöyle devam etti:

"Kriz başladığından bu yana hükümet ve Cumhurbaşkanın beyanları zaten birbirileri ile ve kendi içinde sürekli çelişmiştir. Müttefikleri, ne AKP Hükümeti'ni ne de Cumhurbaşkanını dikkate almadığını her fırsatta dünya aleme ilan etmektedir. AKP'nin bölgedeki sözde değerli yalnızlık politikasının ağır faturası Türkiye Cumhuriyeti'ne kesilmektedir. Türkiye bölgede müttefikleri nezdinde tarihteki en değersiz ve etkisiz bir konuma getirmiştir."

"AKP BUNUN HESABINI MİLLETE NASIL VERECEKTİR"

Başbakan ve hükümetin dış politikada muhatap olmaktan çıktığını, beyanat veremez hale geldiklerini söyleyen MHP Genel başkan Yardımcısı Ayhan, bir taraftan 'Çözüm Süreci' adı altında ihanet senaryosunun yeni bir sahnesinin sergilendiğini söyledi. Ayhan, şöyle devam etti:

"AKP-PKK el ele vermiş, yanlarına PYD mangasını, bize göre 63 gafil adamlarla birlikte Türk Milleti'nin varlığı, dokunulmaz ve üzerinde tartışma yapılamayacak milli ve tarihi çıkarları tehdit etmeye başlamıştır. İhanetin senaryosunun yeni bir sahnesi sergilenmekte, cezaevindeki herhangi bir mahkumdan farklı hiçbir hakkı bulunmaması gereken Bölücübaşına, İmralı'da yıkım ve çözülme sürecini bölücü örgüt adına yönlendirme ve yönetme yetkisi ve statüsü verilemeye çalışılmaktadır. Çözüm süreci adı altında ihaneti kurumsallaştıran AKP, Türk milletinden sır gibi sakladığı ihanetin yol haritasını bölücü başına, Kandil'e yollamaktan çekinmemektedir. AKP bunun hesabını millete nasıl verecektir."

Ekonomik göstergelerin de iyi olmadığını belirten Ayhan, AK Parti'yi AK Parti yapanın rant ekonomisi olduğunu söyledi.