Vural, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Türk Lirası'nın simgesini nasıl bulduğuna ilişkin bir soru üzerine Vural, simgenin millete sorulmamasını eleştirdi. "Şirketinin simgesini mi belirliyorsun?" diye soran Vural, bu konunu medya gündemine getirilmemesini de eleştirdi. Vural, "Zannedersin, beyefendiler toplanmışlar kendi şirketlerine simge arıyorlar. Böyle bir yöntem olabilir mi? Yöntemi son derece uygun olmayan, vatandaşı dışlayan, toplumun herhalde kullanacağı Türk Lirası'nın simgesi konusunda söyleyecek iki lafı vardır ya" diye konuştu.

"UCUBEYE BENZİYOR"


Simgenin Ermenistan para birimi Dram'ın simgesine benzediğini de belirten Vural, "Asıl sorgulanması gereken şu soruyu sormanızı istirham ediyorum; beyefendi, sen kendi şirketinin logosunu mu belirliyorsun, Merkez Bankası'nın logosunu mu belirliyorsun? Gel, alternatifleri koy, medya kampanya başlatsın, vatandaş iştirak etsin, hangisi daha iyi olabilir diye bir fikir alın, o fikirden sonra değerlendirme yapın. Bence 'ucube'. Ne anlam yüklerseniz yükleyin. Birçok anlam yüklüyorlar ama gerçekten bir ucubeye benziyor. Hele hele başka yerlerden kopya çekilmiş gibi bir algı yaratması bile bunun Türk Lirası'nı temsil etmekten çok uzak olduğunu ortaya koyuyor bence" şeklinde konuştu.
'Ekonomiye katkısı olur mu sizce?' şeklindeki soruya ise Vural, "Eğer bu simgeden hareketle bir beklentileri varsa pes doğrusu diyorum" karşılığını verdi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün durumuyla ilgili TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in görüş sorması durumunda Adalet ve Anayasa Karma Komisyonu'nun karar vereceğine ilişkin haberlerin sorulması üzerine de Vural, şunları kaydetti:
"Fikir sorarsa, sormazsa Başbakan'a sorsunlar en iyisi. Başbakan'a sormuş ya. Bu TL'nin simgesinde son sözü kim söyledi. Yani Türkiye'de artık tek adam yönetimi var; dolayısıyla patronlar kulübüne dil uzatıyor, çünkü kendisi baş patron olduğu için Artık baş patrona sormak lazım."

Vural, Hakan Şükür'ün milletvekilliğinin düşüp düşemeyeceğinin sorulması üzerine de, "Zannetmiyorum. Onunla ilgili zannederim bir etik karar alınacaktır" dedi.

Şahsi görüşünün sorulması üzerine ise Vural, "Bence doğru değil. Milletin vekili olmak için geldi, yorumcu olmak için gelmedi herhalde. Milletin vekiliyse, milletvekilliği yapmasını bence ona oy veren insanlar da onu istiyordur" diye konuştu.

Hakan Şükür'ün, milletin vekili olmak yerine spor yorumcusu olmayı tercih ettiğini de belirten Vural, "Bence önünü açmakta fayda var" dedi.