Esin Gençel- CHP Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri CHP İzmir İl Binası'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Utku ve yönetim kurulu üyeleri, CHP'nin 17-18 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan 35. Olağan Kurultay'dan beklentilerini dile getirdiler. Utku, "Her zaman söyledim. Nüfusumuzun yüzde 52'si kadın. İzmir'de üye sayımızın yarısı kadın. Ne istediğimiz gayet açık. Bu partide kadın kotası varsa parti meclisinin de yarı yarıya kadın üyelerden oluşmasını istiyoruz. Gençlik kollarının desteğiyle bu partide en çok koşturan emek veren hep kadınlar olmuştur. Parti meclisine girecek üye sayısının yüzde 50'sinin kadın olmasından yanayız. Bu nedenle de İzmir başta olmak üzere parti meclisinde üye olan tüm kadın adaylarımızı destekliyoruz. Onların bizi temsil etmesinden onur duyuyoruz" dedi.

Utku konuşmasını şu şekilde sürdürdü, "Bu göreve geldiğimizden bu yana bir çok çalışmamız oldu. Son olarak Büyükşehir Belediyesi Davası'nda adliye önünde 2 gün mor giyerek, mor eylem yaptık. Sonuna kadar görevimizi yerine getirerek İzmir, Aziz'dir 'Aziz' kalacak dedik. Cuma günü milletvekilimiz Mustafa Balbay'ın Silivri'deki duruşmasına bir arkadaşımızı gönderdik."

İzmirli kadınlara çağrıda bulunan Utku, "Buradan açık bir davette bulunmak istiyoruz. Güzel İzmir'in tüm güzel kadınları, tüm hemşerilerimizi  CHP'ye davet etmek istiyorum" dedi. Cumhuriyet Gazetesi yazarları Emre Kongar ve Hikmet Çetinkaya'dan alıntı yapan Utku, "Devlet vatandaşın yatak odasında, kim ne kadar çocuk yapacak onunla ilgili. Kadınların son adet tarihleri ve neyle korundukları bile 6 ay da bir sorgulanıyor. Kadınlara karşı yapılan bu bakış bizleri üzüyor. Bu durum CHP kadın kolları olarak bizi üzüyor, mutsuz ediyor. Kadına bakış açısının bu halde olmasından aynı mutsuzluğu yaşıyorsanız. Hepinizi CHP'ye üye olmaya davet ediyoruz. CHP'ye katılmaya Ak Parti iktidarının silip süpürmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

Basın açıklaması esnasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun kirvesinin kızı, Kamer Genç'in ise akrabası olduğunu iddia eden Hülya Akyar, barınacak yeri ve işinin olmadığını belirterek çaresizliğini dile getirdi. Akyar, "Kadın sığınma evine gittim. Oradaki durum malum, 44 yaşındayım. Şu an Konak Doğum Hastanesi'nde kalıyorum. Ali Engin'e ve daha önceki başkana defalerca geldim. Barınacak yerim ve işim yok. Söyleyin ne yapmam gerekiyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kirvesinin kızıyım. Kamer Genç'in akrabasıyım" dedi.

Kadın Kolları Başkanı Utku ise bu çıkış karşısında Hülya Akyar'ı ilk defa gördüğünü söyleyerek, "Ben iki haftadır görevdeyim. Daha önce bana hiç gelmediniz. Keşke gelip benimle görüşseydiniz. Şu anda bir basın açıklaması yapıyoruz. Bu konuşmamız çok ilgisiz oldu. Kadın ailede neyi, nerede ne zaman ayarlaması gerektiğini çok iyi bilir" şeklinde konuştu.