Fuat Avni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Benimle mezara gider" dediği dönemin Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Dolmabahçe'de gerçekleşen görüşmeyle ilgili olarak, Perinçek'in Erdoğan'a şantaj yaptığını iddia etmişti.

İddialarla ilgili olarak İP İstanbul İl Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Doğu Perinçek, şunları söyledi:

“Fuat Avni'yi sosyal medyada tanıyoruz. Fethullah Gülen Gladyosu'nun sözcülüğünü yapıyor. Bilindiği gibi dün MGK'nın birinci maddesi paralel yapılanmaydı. Ve kararlar yayınlandı. Kararlarda, Fethullah Gülen örgütünün telaşının ne kadar ciddi olduğunu anlayabiliyoruz. MGK'da Fethullah Gülen örgütü hakkında şu saptama yapılıyor: İç ve dış legal görünüm altında illegal faaliyet yürütüyor. MGK Fethullah Gülen Gladyosu'nun sicilini, kimliğini saptamış. Buna Fethullah Gülen örgütü, toplantı günü Fuat Avni'nin tweetleriyle erkenden cevap verdi. Fakat bu tweetlerin bizi ilgilendiren bir yönü, F Örgütü Tayyip Erdoğan'a şantaj yaparken, bizim adımızı, Doğu Perinçek'in adını da kendi amaçları için kullanmaya yeltenmektedir. 8 madde tweetleri okuduğumuz zaman, Fethullahçı Gladyo'nun Recep Tayyip Erdoğan'a şantaj yaptığını görüyoruz. Tehdit ediyor onu. Şantajı yapan biz değiliz, şantajı yapan Fethullah Gülen örgütünün kendisi. İşçi Partisi ve İşçi Partisi'nin Genel Başkanı hiçbir zaman şantaj uygulamaz. Şantaja, tehdide, baskıya başvurmaz. Dolmabahçe görüşmelerinin kayıtları ile ilgili olarak biz hiçbir kimseyle anlaşma yapmış değiliz. İşçi Partisi Genel Başkanı, HSYK seçimlerini etkilemek için hiçbir baskıya başvurmamıştır. Böyle bir uygulamada bulunmaz. Bulunmamıştır. Bu tür iddialar doğrudan doğruya HSYK seçimlerinde yargımızın, yargıçlarımızın ve savcılarımızın kazandığı büyük başarıyı gölgelemek için ortaya atılmıştır. İşçi Partisi yargı içindeki bu tür süreçlere kesinlikle müdahale etmez.“ 

“FUAT AVNİ'NİN TWEETLERİ YARGININ GÖREVİNİ YAPMAKTA OLDUĞUNU GÖSTEREN ÇOK ÖNEMLİ İŞARETTİR"

Perinçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Yurtta barışı sağlamak için, halkımızı özgürlüğe kavuşturmak için, demokrasiyi bütün kurumlarıyla işletmek ve kurmak için, F örgütünün ve suç ortaklarının üzerine gidilmesi yargının görevidir. Bu Fuat Avni'nin tweetleri, yargının görevini yapmakta olduğunu gösteren çok önemli işarettir. Çünkü korku içindeler. Şu 8 maddelik Fethullah Gülen'in yayınladığı tweetlerde bir gerçek var. Dolmabahçe görüşmeleri Yaşar Büyükanıt'ın değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın ayıbı. Orada karanlıkta kalan, Recep Tayyip Erdoğan'ı perişan edecek bilgiler olduğunu buradan anlıyoruz. Dosyalar Fethullah Gülenlerin elinde. Tweetlerle seni yakarım diyor, Tayyip Erdoğan'a seni mahvederim diyor. Demek ki orada Recep Tayyip Erdoğan'ın altından kalkamayacağı, cevap veremeyeceği, perişan olacağı çok önemli bilgiler var. Bunlardan bu anlaşılıyor."