Nilgün Taze- CHP Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9 Eylül Kurtuluş Şenlikleri'nin tamamına katılarak kente ılımlı siyaset mesajı veren AKP İl Başkanı Bülent Delican'dan sonra bu kezde CHP İl Başkanı Ali Engin'den bir adım geldi. Engin, Temmuz başında AKP İzmir İl Başkanlığı'na atanan Delican'ı beraberindeki il yöneticileri Barış Erel, Altan İnanç, Ülkümen Rodoplu, Abdullah Aydemir ve Bahattin Özdemir'le birlikte ziyaret etti.
Göreve başladığı günden itibaren kendisine bir çok ziyaretin yapıldığını ifade eden Delican, 'En anlamlı ziyaretlerden biri ile karşılaştım. Türkiye'de demokrasinin gelişmesi için siyasi partilerin nezaket göstermeleri çok önemli. Mevkidaşımın önemli bir siyasi tecrübesi var. Süreçte istişare içinde olacağız' dedi.

Engin: Görevler gelip geçici


'Hayırlı olsun' dileklerinden sonra Engin, 'İzmir bir tane görevler gelip geçici. İşbirliği yaparak kente hizmet etmek istiyoruz' dedi.
Engin, daha sonra Delican'a CHP logolu bir dosya verdi. Engin dosyanın içinde Büyükşehir Belediyesi'nin kent için hayata geçirmek istediği ancak bakanlıklar nezdinde çözülmesi gereken projelerle ilgili bilgilerin yer aldığını ifade etti. Engin, "osyada ulaşımla ilgili, arazi tahsisleriyle ilgili  konular var. Yeni Fuar Alanı yakın zamanda bitecek. Oraya ulaşım açısında MONORAY çok önemli. Bu konuyla Karayolları ilgileniyor. Ayrıca Mavişehir Opera Binası projesi bitti. Arazi tahsisi yapıldı ancak bir bölümü TOKİ'ye bağlı.Bu konularla ilgili bakanlık nezdinde çözülmesi gereken hususlar var. Dosyada bunlar yer alıyor" dedi.

Basın mensuplarının 'Önümüzde genel seçimler var bu istişare dostluk havası sürecek mi?" sorusuna Delican, 'Sandık başka dostluk başka' yanıtı verirken, Engin'de bu ifadeye katıldığını ifade etti.