Aykut Polatlı-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve CHP'nin milletvekili adayları ile birlikte sürdürdükleri ziyaretler sürüyor. Seçim çalışmalarını emek hareketi ve sendikaların temsilcilerini ziyaretle sürdüren CHP İzmir milletvekili adaylarının ilk durağı Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) oldu.

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve yönetim kurulu üyelerinin karşıladığı CHP heyeti, seçimlerde işçilerden ve emek hareketinden destek beklediklerini ifade etti.
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter başkanlığındaki heyette CHP İzmir milletvekili adayları Musa Çam, Ali Hıdır Uludağ, Tacettin Bayır, Zeynep Altıok, Kamil Okyay Sındır ve Ali Kemal Elitaş yer aldı.

Mitinglerimize bekliyoruz

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 30 Mayıs'ta partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı İzmir Mitingi'ne tüm konfederasyon üyesi işçileri beklediklerini belirterek, 'Bugün sizle başlıyoruz turumuza. Diğer sendikalardaki arkadaşları da ziyaret edeceğiz. 11 gün kaldı. DİSK her zaman yanımızda. Gönül dostu olduğumuz bir kurum. Aramızdan da sayın genel sekreterimiz Musa Çam, sizlerden bir parça. 30 Mayıs'taki mitingimize de DİSK üyesi işçi kardeşlerimizi bekliyoruz. Sizlerle daha da güzelleşmesini istiyoruz. Il başkan ıolarak sizleri davet ediyorum' dedi.  

Kader birliğimiz var

CHP İzmir Milletvekili ve DİSK Ege Bölge eski temsilcisi Musa Çam da, başta 1 Mayıs 1977 olmak üzere sürekli bedel ödediklerini, 12 Eylül askeri darbe sürecinde CHP ve DİSK'in kapatıldığını vurgulayarak, 'Büyük bedeller ödedik. 1 Mayıs 1977 başta olmak üzere. Kemal Türker'in katledilmesi. 12 Eylül darbesinin en büyük mağduru DİSK. Ama mücadeleyi bugün en iyi şekilde yapmayı sürdürüyor. Işimiz kolay değil. Önüne konulan tüm barikatları tek tek aşacak. CHP ve DİSK'in kaderi ortak. Ikisi de kapatıldı 12 Eylül'de. DİSK ve CHP'nin bir kader birliği var. Bu beraberliğimizi devam ettirmek istiyoruz' diye konuştu.

DİSK'e özel ambargo

Çam, örgütlü toplumun yokedilmesine karşın mücadeleyi sürdüreceklerini vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:
'77 milyonluk Türkiye'de toplu sözleşme yapan sendikalı işçi sayısı 800 bin civarında. 600 bini kamuda çalışan. Özel sektörde hemen hemen sendikalı işçi yok. Temel hak ve özgürlüklerden yoksun işçiler. İşçiler kendi özgür iradeleriyle üye olma hakkını kullanamıyor. Örgütlü bir toplumun olması istenmiyor. Disk'in dışında sendikaları tercih ediyorlar. DİSK'in mücadelesi, kavgası, politik tercihleri soldan olduğu için maalesef işverenler sendikamıza karşı özel bir ambargo uyguluyor.'


İnadına sol, inadına sendika

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da CHP İzmir Milletvekili Musa Çam gibi, 12 Eylül askeri darbe döneminde DİSK ve CHP'nin kapatılan iki kurumdan biri olduğuna vurgu yaparak, 'DİSK 12 yıl kapalı kaldı ama küllerimizden yeniden doğduk. Bu seçimlerin denk geldiği ay haziran. Bundan iki yıl önce Gezi Parkı'nda başlayan Haziran direnişinin de simgesi. Hayatlarını kaybeden gençlerin anısına onların boş yere hayatlarını kaybetmedikleri anısına, diktatöre teslim olmayacağız şiarıyla, emekten yana olan partileri destekleme kararı aldık konfederasyon olarak. AKP diktatöryasını ve Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tarihin çöplüğüne gömeceğiz. Inadına sendika, inadına sol diyoruz' şeklinde bir açıklama yaptı.