Ali Talak, "Dernekler demokrasimizin sesidir. Uygulayacağımız projelerle dernekleri yaşatacağız" dedi. Ali Talak ayrıca Dernek Başkanı Bahattin Kılıç ve dernek üyelerinin yakalarına Atatürk rozeti taktı.

Trakyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Kılıç'a projeleri hakkında bilgi aktaran CHP Çiğli Belediye Başkan aday adayı Ali Talak, "Çiğli Belediye Başkanı olduğum takdirde dernekleri yaşatmak için onları tek bir çatı altında toplayacağım. Dernekleri kira ödeme derdinden kurtaracağım" şeklinde konuştu.

Derneklerin en çok kira sıkıntısı yaşadığının altını çizen CHP'li Talak, "Başkan olduğum takdirde yapacağımız çok amaçlı belediye sosyal tesisiyle Çiğli'de bulunan STK'ları, dernekleri ve amatör spor kulüplerini bir araya toplayarak onları kira derdinden kurtaracağız. Yapacağımız tesis ile derneklere 50'şer 60'şar metrekare olan idari hizmet bürosu tahsis edeceğiz. Ayrıca 600 metrekare konferans ve toplantı salonu yapacağız. Dernekler bu toplantı salonundan yararlanacak. Tahsis edeceğimiz yerlerin kira ücreti ise en düşük miktar üzerinden olacak" diye konuştu.

Geliri olmadığı için birçok derneğin kapandığını vurgulayan Ali Talak, "Bu uygulayacağımız projeyle demokrasimizin sesi, vazgeçilmezi STK'lar ve dernekler yaşayacak. Seslerini duyurmaya devam edecekler. Bu demokrasimiz için devrim gibi bir uygulamadır" diye belirtti.