CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Yakılan her TOMA’nın yerine beş, gerekirse on TOMA alınacak" açıklaması sonrası yeni TOMA ihalelerine çıkıldığını belirtti.

Hükümetin, son eylemeleri bahane ederek yeni bir güvenlik paketini Meclis'e sevk ettiğini belirten Tanrıkulu, "AKP ve Davutoğlu'nun kurguladığı düzeninin aslında 'güvenlik ve polis devleti' olduğu bir kez daha anlaşılmıştır. Son ihale ile bu amaçları deşifre olmuştur" açıklamasını yaptı.

Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Ancak unutmasınlar ki, 60 değil, 250 değil, Davutoğlu'nun çapı kadar TOMA da alsalar, toplumumuzun özgürlük, adalet ve eşitlik taleplerini bastıramayacaklardır. Biz CHP olarak meydanlarda; kendilerinin, geçmişte enselerine kurşun sıkarak, bugün gaz fişekleri ve TOMA'larla öldürdükleri yurttaşlarımızın ve 'cumartesi anneleri'nin yanında olmaya devam edeceğiz. Başbakan Davutoğlu'na önerim; sadece TOMA ihalesine çıkmakla kalmasın, aynı zamanda kendisine TOMA şoförlüğü sertifikası da alsın. Çünkü şahsen en son sığınacağı yer orası olacak."