MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, 65 yaş üstü aylıkları 300 liraya yükselteceklerini, her aileden bir kişiye iş imkanı sağlayacaklarını, bunu sağlayana kadar asgari ücretin yarısını evin kadınına ödeyeceklerini, evi olmayan muhtaçlara 250 lira kira yardımında bulunacaklarını anlattı. Tanrıkulu, "Mahallenizdeki esnaftan alışveriş için kart vereceğiz. Bütün şehit yakınlarına iş vereceğiz. Gazi ve şehit çocuklarının sınavsız işe alımını sağlayacağız. Mart ve Eylül aylarında emeklilere destek adı altında ödeme yapacağız. Yılda 2 bin 800 lira her emekliye ödenek girmiş olacak" dedi.

MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından Karaca Otel'de düzenlenen toplantıya milletvekili adayları da katıldı. MHP, 'Huzurlu ve güvenli gelecek için ülkenin geleceğine oy ver' sloganıyla seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamenin ekonomi alanındaki vaatlerini anlatan MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP'nin iktidar olduğu 1999- 2002 yılları arasındaki ekonomik göstergelerle bugünü kıyaslayarak şunları söyledi:

"MHP'nin iktidarda olduğu 1999- 2002 fırtınalı yıllarda 2002 yılı sonunda Türkiye ekonomisi yüzde 6.9 ekonomik büyüme performansıyla devrolmuştu. Şimdi büyüme 3.1. Bu çok önemli bir değerdir. Ancak büyüme ile bu katar, lokomotif tarafından çekilecektir. Borçlanma da çok önemli. Biz bıraktığımızda dış borç, 133 milyar dolardı, şimdi 405 milyar dolar. Özel sektör borcu 43 milyar dolardı, 287 milyar dolara kadar çıkardılar. 2002 Kasım'dan sonra tüketici kredileri toplam 2.3 milyar liraydı, 359 kat artış göstererek 287 milyar liraya geldi. İktidarı bıraktığımızda 4.3 milyar lira olan kredi kartı borcunu şu an 86 milyar liraya ulaştı. Bu borçlanmayı yeniden yapılandıracağız. Yüzde 14.3 işsizlik oranı 2.6 milyon işsiz vardı. Bugün 5.5 milyon işsiz var işsizlik oranı da 16.3. Nereden nereye?"

'EVİ OLMAYAN 250 LİRA KİRA YARDIMI'

MHP'li Tanrıkulu, MHP'nin seçmene ekonomi alanındaki vaatlerini şöyle açıkladı:

"AKP, asgari ücrete bin 300 verebilmeye cesaret edebildi. Bizim bin 400 lira ve ayda 100 lira ulaşım ücreti bin 500 lira veriyoruz. Bu iktidar ancak bin 300 lirayı layık görüyor. Madem kaynak vardı neden bunu vermediniz? İzmir'de 2B sorunu var. Villa ile yayla evi arasındaki farkı koruyacağız. Rant dağıtmanın önünü tıkayacağız. Ecrimisil sorununda vatandaşın mağdur edilmesini engelleyeceğiz. İzmir teşvikte fukaralığın ötesindedir. İzmir'in içi AVM mezarlığına döndü. Bunlar bir süre sonra doyum noktası olacak ve hastaneye dönecek. Bir AVM ve bir hipermarket yaklaşık 54 esnaf iş kolunu öldürüyor. AVM'ye karşı değiliz gitsin metropol dışında çevre şartlarına uyumlu olarak kursun. Balçova'nın göbeğine, Bornova'nın içine Karşıyaka'ya kurmasın. Yeni iş yeri açan esnafa istihdam garantisiyle beş yıl vergi muafiyeti getireceğiz. Sigorta primlerini beş yıl devlet ödeyecek. MHP'nin projesi net askerlik yapan gençlere yarısı hibe olmak üzere 50 bin liraya kadar teşvik kredisi vereceğiz. Kendi işini kurmak isteyen gençler desteklenecek. AKP bizden aşırdı. 65 yaş üstü aylıkları 300 liraya yükselteceğiz. Her aileden bir kişiye iş imkanı sağlayacağız. Bunu sağlayana kadar asgari ücretin yarısını aileye vereceğiz. O ailenin ev kadınına vereceğiz. Aile içinde kadının güçlendirilmesi için kadına destek vereceğiz. Evi olmayan muhtaçlara 250 lira kira yardımında bulunacağız. Mahallenizdeki esnaftan alışveriş için kart vereceğiz. Bütün şehit yakınlarına iş vereceğiz. Gazi ve şehit çocuklarının sınavsız işe alımını sağlayacağız. Biz yılda iki kez Mart ve Eylül aylarında emeklilere destek adı altında asgari ücret adı altında ödeme yapacağız. Yılda 2 bin 800 lira her emekliye ödenek girmiş olacak."

'120 BİN ÖĞRETMEN, 60 BİN EMNİYET PERSONELİ ALINACAK'

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, partisinin çözüm sürecini sonlandıracağını belirterek, "Bize 'Kandan beslenenler' dediler ama MHP'nin haklı olduğunu ortaya çıktı. Çözüm edebiyatına dahil olmadığımız için bizi 'Baraj altında kalacaksınız' diye eleştirenler 7 Haziran sonra MHP'nin ne kadar haklı olduğunu ortaya koydu. Çözüm süreci ihanettir" dedi. Vural, 120 bin öğretmen, 60 bin emniyet personeli, 25 bin sağlık personeli, 20 bin engelli atayacaklarını, çeşitli meslek dallarında 100 bin genci istihdam edileceğini söyledi. Oktay Vural, partisinin İzmir'deki iki seçim bölgesinde milletvekili adayı gösterdiği 26 kişinin özgeçmişlerini okuyarak, kamuoyu ile tanıştırdı.

'OTURSUNLAR OTURDUKLARI YERDE'

MHP'li Oktay Vural, gazetecilerin sorusu üzerine CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın "Terör araştırılsın dediğimizde MHP hayır demişti. Şimdi şov yapıyor" sözlerini şöyle değerlendirdi:

"HDP istedi diye meclisi toplantıya çağırdılar. Toplanın amacı çözüm sürecini devam ettirmek. Şak diye CHP'li vekiller imza verdi. MHP olarak biz AKP'nin HDP ile birlikte verdiği önergeye de 'hayır' demiştik. Sen verince 'evet' mi diyeceğiz. Adama sorarlar 2014 yılında terörle mücadele sınır ötesi müdahaleye neden 'hayır' dediniz?Otursunlar oturdukları yerde. Bölücü HDP ile blok oluşturacaklarına Atatürk'ün çizgisinde politika yapsınlar. Dün AKP'nin araştırmasına önergesine nasıl 'hayır' demişsek ona da 'hayır' dedik. Askerin ve polisin terörle mücadelesini sorgulatmayız. Askerin ve polisin komisyona gelip ifade vermesini kabul etmeyiz. Terörün nereden geldiğini bilmiyorsan neyi araştıracaksın? MHP neye, nerede hayır ve evet diyeceğini bilir. 30 yıldır Türkiye terörle mücadele ediyor. Bunlar araştıracakmış önce terörün adını koysunlar seçim beyannamelerinde PKK'nın adı yok."

'KIRGINLIĞI CEMİL ŞEBOY'A SORUN'

MHP'li Vural, 7 Haziran'da milletvekili seçilen iki adayın 2. sıradan 3. sıraya kaydırılmasının partide sıkıntı yaratıp yaratmadığı yönündeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Teşkilatta sıkıntı yok. Milletvekillerimizle buradayız. Kırılganlığı 7 Haziran'da Veysel Eroğlu ile oy isteyip şimdi Eroğlu'nu başka kente kaçıranlarda arayın. 17- 25 Aralık'ta kayınbirader- enişte ortaklığı ile iş yapanlarda arayın. Cumhuriyet savcısının neden görevden alındığını sorgulayın. Kırgınlık var mı yok onu Cemil Şeboy'a sorun. Biz sekiz milletvekili ile meclise gideceğiz."