Aykut Polatlı-MHP İzmir Milletvekili ve 1 Kasım seçimlerinde tekrar MHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı olan Ahmet Kenan Tanrıkulu Haber Ekspres'e ziyarette bulundu. Tanrukulu, AKP adaylarına yüklenerek, '35 Proje' ve '8 Milletvekiline 8 Proje'lerinin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını belirtterek, 'İzmir halkına milletvekili sayısı kadar projeyi layık görüyorlar' dedi.

Haber Ekspres'in imtiyaz sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Bilgin ile sohbet eden Tanrukulu, AKP adaylarına yüklenerek, '35 Proje' ve '8 Milletvekiline 8 Proje'lerinin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını belirtti. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın sanki ilk defa İzmir'e geliyormuş havasında olduğunu söyleyen ve 35 Projenin 8'ini kendi ağzıyla açıklayan Binali Yıldırım'a 'Hani 35 Proje?' diye soran Tanrıkulu, 'Binali Yıldırım da buraya son geldiğinde sanki Bakanlık yapmamış, ilk defa İzmir'e geliyor havalarındaydı. Daha önceden açıkladığı 35 projeden kendi ağzıyla söylediği 8 projeden yine bahsetti. Bunların 8'inin 4'ü hayata geçmiş kalanın üzerinde proje çalışması devam ediyor. Dolayısıyla bu 35 proje tam bir fiyasko oldu. Veysel Eroğlu da 8 milletvekiline 8 proje diye açıkladığı projeler de fiyasko ile sonuçlandı. Bu arkadaşlar İzmir halkına milletvekili sayısı kadar proje layık görüyorlar' diye konuştu.

Hedef her iki bölgeden 4'er vekil

AKP'nin İzmir'de tek aday ile seçim yarışına girdiğini belirten Tanrıkulu, CHP'nin de ithal adaylarla 1 Kasım Seçimleri'nde İzmir'de yer aldığını söyledi, 'AKP tek adama oynadı İzmir'de, Binali Yıldırım üzerinden gideceği belli oldu. CHP'de de adayların büyük çoğunluğu dışardan insanlar. Başta Kemal Bey var. CHP'li bakmıyor adayların İzmirli olup olmadığına. İzmirlilerde bu duyarlılığı uyandırmak lazım. İzmirliler bunu görecektir' dedi. Tanrukulu, 1 Kasım seçimlerine yönelik olarak açıklamalarda bulundu. Her seçimde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de milletvekili sayılarını arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Tanrıkulu, "Bu seçimlere de MHP, tüm kadrolarıyla iddialı bir şekilde giriyor. Bunun için ilk hedefimiz en az her bölgeden 4 milletvekili ile başlayarak daha ileri gitmek. Hem genel merkezimizin hazırladığı gerek yazılı, görsel materyaller ve bildirgelerle, proje önerilerimizle daha fazlası için hazırız. Çok ciddi bir şekilde oy yükselmesi bekliyoruz" şeklinde konuştu.