Terörün kaybetmeye mahkum olduğunu bildiren Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti ve aziz millet, sadece terör örgütüne değil, terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu canilere de, terör örgütünün iplerini elinde tutan düşman ülke ve çevrelere de haddini, hududunu bildirecek güçtedir" ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de 6 asker ve 2 geçici köy korucusunun şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e başsağlığı mesajı gönderdi. Başbakanlığa ait internet sitesinde yayınlanan mesajda Erdoğan, olaydan derin üzüntü duyduğunu belirtti ve "Şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyor; ailelerine, silah
arkadaşlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin tüm mensuplarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Yurtdışı bağlantılara dikkat çekti

Terör örgütü PKK'nın Ramazan ayında düzenlediği saldırının aynı zamanda, Türkiye'nin ve Türk milletinin milli ve manevi değerlerine düşmanlığının da göstergesi olduğunu belirten Erdoğan'ın mesajında özetle şu ifadelere yer verildi: "Terör, er ya da geç kaybetmeye, yok olup gitmeye, milletin azim ve kararlılığı karşısında erimeye mahkumdur. Bugün teröre destek veren, müsamaha gösteren, terörle birlikte kardeşliğimizi, birliğimizi, huzurumuzu hedef alan terör uzantıları da, terör örgütü gibi tarihte kara bir leke olmanın ötesine geçemeyecektir. Her türlü imkanımızla, gücümüzle, milletimizden aldığımız destekle, terörün üzerine kararlılıkla gitmeyi sürdüreceğiz. Türkiye Cumhuriyeti ve aziz millet, sadece terör örgütüne değil, terör örgütünün iplerini elinde tuttuğu canilere de, terör örgütünün iplerini elinde tutan düşman ülke ve çevrelere de haddini, hududunu bildirecek güçtedir. Geçimli Köyü'nde şehit olan 6 asker ve 2 korucumuza bir kez daha Allah'tan rahmet temenni ediyor; yaralılarımıza acil şifalar diliyor; ülkemizin, milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağ olsun diyorum."