CHP Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, dün Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a destek vermek için kente gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla adli kontrol şartı uygulanıp, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Eşkinat'a destek olmaya gittiğini belirten Tezcan, başkanlarının 'Şağmar oğlanı' olmadığını söyledi.

Tezcan yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün buraya tesadüfen yoldan geçerken buraya uğramadım. Özellikle geldim, niye özellikle geldim ? CHP'li Belediye Başkanları şamar oğlanı değildir, oynayamazsınız onlarla diye yerinde söylemek için geldim. Halkın seçtiği belediye başkanları sizin şamar oğlanlarınız değildir. 'Buna müsaade etmeyeceğiz, tehditlerinize pabuç  bırakmayacağız' demek için geldim. Değerli arkadaşlar çarşamba günü Süleymanpaşa Belediye Başkanımız, Cumhuriyet savcılığına çağrıldı, ifade vermek için. Önce şunu söyleyeyim; Biz belediye başkanlarımızdan eminiz. Belediye başkanlarımızla ilgili hiç bir kaygımız yok yargı, yargı gibi davranırsa, yargı emir ve talimat almazsa, yargı gerçekten hukuk, vicdan ve adaletle hareket ederse istediği belediye başkanını, istediği vatandaşı ifadeye çağırabilir. Kimsenin buna bir şey diyeceği yok. Ama yukarıdan aldığın emirle suç olmayan bir sözü suçmuş gibi gösterip, bizim belediye başkanlarımız üzerinden, bizim ilçe başkanlarımız üzerinden vatandaşları korkutma hesabı içindeysen, bizim üzerimizden ülkeye bir korku atmosferi yaratmaya çalışıyorsan sana pabuç bırakmayacağız. Ne demiş Süleymanpaşa Belediye Başkanımız, 'Faşist, diktatör' demiş. Kime demiş, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a demiş. İddia bu, şimdi Ekrem başkan bu lafı dedi demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de."


Suç duyurusu


Tezcan'ın açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, hakaret iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Bülent Tezcan hakkında soruşturma başlattı.