Nilgün Taze- Tire'deki taşınmazlarla ilgili son gelişmeleri kendisinin de dün Sayın Kocaoğlu'yla konuşarak öğrendiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, 'Anladığım kadarıyla meclis kararı geri alınacak. Dolayısıyla köy mallarının satışı kurulacak kooperatiflere devir edilecek. Bu kararın gerçekleştirilmesi için de köylü kardeşlerimizin kooperatifleşmeye yönelmesi gerekiyor' açıklamasını yaptı.

Son nokta

Şehir içindeki otel  gibi bazı taşınmazların satılmasıyla ilgili konuların olduğunu  onlarla ilgilide çalışmalar yapılacağını söyleyen Oyan, 'Umuyoruz ki Tire'deki bu taşınmazlarla ilgili alınan bu kararlar artık son nokta olur çünkü çok dillendirildi. Burada ulusal kalkınma örneği vermeli ve kooperatifleşme modelini çiftçi kardeşlerimize benimsetmeliyiz. Burada da belediyelere öncülük görevi vererek, ulusal kalkınma modelinin bir örneğini göstermeliyiz. Umuyorum bu düzeyde olacak gelişmeler. Tire'deki vatandaşlarımızın tepkileri de bu gelişmelerin hızlanmasında katkı sağladı ve iyi de oldu' diye konuştu.
 
Kocaoğlu iyi bir örnek

Doğru bir çözüme yöneldiklerini belirten CHP'li Oyan, 'CHP içindeki kendi fikir ayrıklarına gelince de Sayın Aziz Kocaoğlu bu taşınmazların satılmasına benim gönlüm razı olmaz diye belirtmişti. Büyükşehir Belediyesi bu konuda güzel bir örnek sergileyerek taşınmazları satmadı. Biz Özel İdare Mallarının yerel yönetimlere verilmesini istiyoruz, köy tüzel kişiliğine ait malların yine köylüler tarafından ortak kullanımda olmasını istiyoruz. Bizim tüm isteklerimizin arkasında durmamız tutarlılığımızın bir göstergesidir. Çok sayıda köye sahip olan ilçe belediyelerinin çiftçi özlük haklarına riayet etmeleri doğru olur aksi taktirde büyük bir tepki  alacaklarını AKP iktidarının göze alması lazım' dedi.