Esin Gençel- Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal İzmir'e gelerek İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)'yu ziyaret etti. İlk olarak İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu'yu makamında ziyaret eden Uysal, burada hükümetin ekonomi politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu an gelinen noktanın, orta sınıfı yok eden, alt kesim ile üst kesim arasında uçurum yaratılan bir dönem olduğuna dikkat çeken Uysal, "Bizde yabancı sermaye gelsin istiyoruz ama artı teşkil edecek sermayelerin ülkemize gelmesinden yanayız. Var olan iktidar gerek esnafa gerek vatandaşa karşı 'Siz ne derseniz deyin biz bildiğimizi okuruz' diyen bir mantık yapısına sahip. Kimseyi dikkate almadan bu şekilde ilerlemeye devam ederseniz bir yere toslarsınız" dedi.  Farklı yaklaşımlar ortaya koyulmadığı sürece bugün olduğu gibi bir ikilem oluşacağını ifade eden Uysal, korkularının bu ikilemin zamanla daha çok kırılıp kopması olduğunu söyledi. Uysal, Türkiye'de var olan demokrasi yapısı ile demokrasinin üzünde bulunan değerlere dikkat çekerek, demokrasinin özünde eleştirme, eleştirebilme hakkı olduğunu ve her meseleye surda gedik açtırmam mantığıyla yaklaşan bir siyasi iktidarın eleştiriye tahammüle olmadığını söyledi. İktidarı eleştiren Uysal, "Bu tahammülsüzlüğün örneği de 100'e yakın gazeteci ve 800'e yakın öğrencinin yargılanması, cezaevinde bulunmasıdır, temel hak ve özgürlüklerin her geçen gün daraltıldığı bir gündemi yaşıyoruz. Bizim hayal ettiğimiz Türkiye bu değil. Türkiye'nin özellikle siyahla beyaz arasında bir gündem içine sıkıştığı bu süreçte gri alanlarımızı genişletmek istiyoruz" dedi.

Türkiye değişiyor, fakat normalleşmiyor


Türkiye'nin değiştiğini, dönüştüğünü ama normalleşmediğini söyleyen Uysal, "Türkiye demokratikleşmiyor. Bizim iddiamız herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye'dir. Bütün Türkiye'yi kucaklayacak bir siyasi anlayışı benimsiyoruz. Bu çıkışı da demokrasinin ve özgürlüğün memleketi İzmir'den başlatıyoruz. Bunun için de tabandan tavana tüm kesimlerce bir silkinişin gerçekleşmesi gerekiyor" dedi.
 
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal İzmir'deki programı dahilinde, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin ardından, Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar'ı da makamında ziyaret etti. Uysal'ın EBSO ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti.