Gülçin Karaegemen- Saadet Partisi, Türkiye'ye ait keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulunmak için basın açıklaması düzenledi. Saadet Partisi İl Binası'nda gerçekleşen toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Şerafettin Kılıç, Suriye ve Türkiye arasındaki gerilimin son 1 yıldır sürekli tırmandığını belirterek, savaş durumunun hem Türkiye hem de İslam dünyası açısından büyük bir felaket olacağını vurguladı. Keşif uçağının Suriye tarafından düşürülmesiyle  birlikte bütün gözlerin Türkiye'ye çevirildiğini belirten Kılıç, Türkiye kamuoyunun  Suriye ile yaşanacak bir savaş senaryosu için ikna edilmeye çalışıldığını savunanarak, "Türkiye'nin bölgede bir İslam ülkesiyle savaşa girmesinin diğer İslam ülkelerinin birbiriyle savaşmasından daha yıkıcı sonuçları beraberinde getirir. NATO üyesi bir ülke olarak Türkiye'nin bölgede savaş alanına sokulması, ABD ve NATO'nun askeri gücünü de yanına alacak olan ırkçı emperyalizminbölgedeki hesaplarına hizmet edecektir. Türkiye Ortadoğu'da bir savaşa girerse bunu İslam alemi çeker. Olası bir savaş asla çözüm getirmeyecek ve Suriye'den Türkiye'ye PKK'lı terörist girişini arttıracaktır" dedi.

Türkiye sağduyulu bir politika izlemeli


Suriye'nin Türk savaş uçağını düşürmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu anlatan Kılıç, dünyada Türkiye'yi Suriye ile çatıştırmak isteyen birçok gücün olduğunu vurguladı. Kılıç, bölgede yaşanan olayları hatırlatarak, "ABD subaylarımızın başına çuval geçirdi, sessiz kalındı. ABD muavenet gemisini vurdu, teknik yanlışlık dendi. Mavi Marmara gemisi uluslararası sularda iken dokuz vatandaşımız kalleşçe vuruldu" diye konuştu. Türkiye ile Suriye'nin çatışması küresel tezgahın işine yaramaktadır diyen Kılıç sözlerine şöyle devam etti: "Bu tuzağı kimin kurduğu, kimleri yem haline getirmek istediği ve kimlerin bu olaydan karlı çıkmayı planladığı iyi tahlil edilmelidir. Ayrıca terör örgütünü destekleyenler bölgede sürekli çatışma halinin devamını istiyorlar. Hem terör örgütünün elini güçlendirmek hem de bölgede yeni  çatışma alanları oluşturmak için Türkiye'yi doğrudan işin içine sokmaya çalışıyorlar. Türkiye sağduyulu, fakat etin ve ciddi bir politika izlemelidir."
"İktidarın ve ana muhalefetin bu sorunun çözümü konusunda kararlı bir irade ortaya koyamadığını söyleyen Kılıç, alınan tedbirlere rağmen terörün bir türlü bitmediğinden bahsederek, "Teröre köklü çözüm dış desteklerle bağın kesilmesidir. Gizli el kırılmalıdır" dedi.


İdam uygulansın

Basın mensuplarının sorusu üzerine Abdullah Öcalan'la ilgili açıklamalarda da bulunan Kılıç, Öcalan'ın gerekli cezayı çekmesi gerektiğini vurguladı. Öcalan'ın suçunun cezasız kalmaması gerektiğinden bahseden Kılıç, Öcalan'ın  ev sahsinde tutmanın serbest bırakmak demek olduğunu da belirtti. Kılıç, ayrıca gerekli durumlarda idamın uygulanması gerektiğini söyledi.