Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı illerin belediye başkanlarının istifasını istemişti. Bu isimlerden biri de Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur oldu. En son istifasını veren belediye başkanı olan Uğur, istifası sırasında yaptığı açıklamada evine kadar tehditlerin geldiğini söylemişti.

Uğur'un tehdit edildiğine yönelik sözleri büyük tepki toplarken, konuyla ilgili Erdoğan'da açıklama geldi.

Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, tehdit edildiğine yönelik kendilerine ulaşmış bir ilginin olmadığını söyledi. O açıklamaya çok üzüldüğünü söyleyen Erdoğan, öyle bir durumda Uğur'un hangi mercileri araması gerektiğini gayet iyi bildiğini belirtti. Erdoğan şunları söyledi:  "Bir tehdit varsa ilgili mercileri, gerekirse bizi pekâlâ arayabilirdi. Araması halinde de pekâlâ olayın üzerine gidilirdi. Biz de ima edildiği türden bir tehdit durumunda herhalde kendisini yalnız bırakacak değiliz. Bırakın Edip Bey’i, kim olursa olsun, birine o tür bir tehdit durumunda gerekli müdahale tabii ki yapılır."

Uğur istifasında, “Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti’de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır. Partimden ve belediye başkanlığı görevimdem ayrılıyorum” demişti.