Gülçin Karaegemen - CHP İl Gençlik Kollarında sekiz yıl aradan sonra seçimli kongre ile başkan seçilen İbrahim Soydan ve Başkan Yardımcısı Nazlı Kiran, gazetemizi ziyaret ederek yeni çalışmalarını anlattı. Seçim ile başa gelmenin daha büyük bir sorumluluk olduğunu belirten Soydan, gerçekleştirecekleri projeler ile hep bir adım önde olacaklarını belirterek, "20 bine yakın üyemiz var. 8 yıl sonra yapılan kurultay ve kongre herkesin özlemini duyduğu bir şeydi" dedi.

İzmir, ECOSY'e ev sahipliği yapacak

İzmir'de gerçekleşecek uluslararası bir kongrenin müjdesini veren Soydan, "2013 yılında 'ECOSY' olarak bilinen Uluslararası Sosyalist Öğrenciler Birliği Kongresi İzmir'de olacak. ECOSY, onlarca sosyalist ve  sol kökenli partinin üye olduğu bir kuruluş. Dünyanın her yerinden 500'e yakın delegesi var. Bunlar İzmir'e gelip, büyük dünya kongrelerini İzmir'de gerçekleştirecekler. Bu kongrenin İzmir'de olması bizim için çok önemli. Bunu İzmir'e getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kongre boyunca, İzmir'e gelecek olan 500 delege ile fikir alışverişinde bulunacağız. Seneye dünyadaki bütün sol görüşlü insanların gözü İzmir'de olacak. Bu kongre CHP'li gençlerin birşeyler ortaya koyduğunun göstergesi olacak" dedi.

'Ali Engin'le aramız iyi'

CHP İzmir İl Başkanlığı'na Ali Engin'in seçilmesini değerlendiren Soydan, Engin'in bundan önceki il başkanlarından farklı olduğunu ve  gençlik kollarından sorumlu bir il başkan yardımcısı görevlendirmediğini belirterek,  "Bizim de yıllardır savunduğumuz buydu. 'Gençlikten sorumlu bir il, ilçe başkan yardımcısı neden olsun, kendimizi ifade edemiyormuyuz?' diye düşünürdük. Engin, 'Gençlikle kendim ilgileneceğim, benim burda seçilmiş bir il gençlik kolları başkanım var. Ben gerektiği zaman kendisiyle görüş alışverişinde bulunurum' dedi. Bu nedenle kendisiyle aramız gayet iyi" dedi. Ali Engin'in CHP İl Gençlik Kolları'ndan isteğinin gençlik örgüt sayısını ve niteliğini arttırmak olduğunu söyleyen Soydan, "Bu zaten bizim hedeflerimiz arasındaydı" diye konuştu.


'İzmir'i vermeyeceğiz'

Yerel seçim hazırlıklarına başladıklarını belirten Soydan, tüm mahallelerin, sokakların isimlerini çıkardıklarını, Karabağlar, Buca, Konak, Bayraklı gibi metropol ilçelerde çalışmalara biraz daha ağırlık vereceklerini ifade etti. Ayrıca bu sene farklı olarak mahalle örgütlenmesine gidildiğinden bahseden Soydan, "Her mahallede gençlik kollarından olan bir başkan ve bir başkan yardımcısı olacak. Mahallelerde örgütlenme sağlanırsa ilçe daha farklı yapıya bürünür. İzmir'i AKP'ye ya da başka bir partiye vermeyeceğiz. Bizim hedefimiz seçimlerde 30 ilçeyi ve büyükşehiri almak" dedi.