Mecliste basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İslam dünyasında, Doğu Türkistan'da Çin'in zulmünün devam ettiğini ifade etti. Aday Erdoğan'ın Uygur Türklerine yapılan zulmü kınamadığını belirten Vural, döktükleri kanda boğulacaklarını kaydetti. Doğu Türkistan'daki zulmün dünya gündemine getirilmesi gerektiğini dile getiren Vural, uygulanan zulüm konusunda bütün uluslararası camianın uyandırılması gerektiğini söyledi.

Filistin Gazze meselesine haklı duyarlılık gösteren hükümetin bu zulme de sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayan Vural, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarını kınadı. Ölen Azeri askerlere Allah'tan rahmet diledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmasını kesen TRT'yi eleştiren Vural, "Orada da Alo Mustafa, Alo Fatih mi devreye girdi; bilmiyorum." ifadelerini kullandı. "Tayyib'in borazanı haline getirilen TRT'ye verdiğimiz vergilerimiz haram olsun." diyen Vural, Başbakan'ın Ekmeleddin İhsanoğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi.

"Bugün Erdoğan ayrık otu ekmektedir." diyen Vural, "Böyle bir anlayıştan siyasetin zübüğü olur." dedi. Cumhurbaşkanlığına futbolcu seçmediklerini, ne boyuna, ne posuna ne de şikeli maçına bakacaklarını dile getiren Vural, çalıp çalmadığına bakılacağını kaydetti. "İktidar için papaz elbisesi bile giyerim diyen Erdoğan'dan herşey beklenir." diyen Vural, "Ezberi bırak prompterden bile okuyamıyorsun." dedi ve İstiklal Marşı'nın istismarını yaptığını kaydetti.

"İstiklal yok, istikbal var. Hilal yok, Bilal var. 'Bir hilal uğruna ne güneşler batıyor' yerine bir Bilal uğruna ne hukuklar ayaklar altına alınıyor." ifadelerini kullanan Vural, "Sen topçu musun, popçu musun, siyasetçi misin; nesin bir karar ver." diye konuştu.

'Papaz elbisesi bile giyerim' diyen Erdoğan'ın siyasi Lawrence olduğuna dikkat çeken Vural, hangi milletin adamı olduğunu çıkıp açıkça söylemesini istedi. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 40 gün içinde yalancı olamayacağını gösterdiğini belirten Vural, "40 yıl da uğraşsa böyle yalan ustasının eline su dökemez. Papaz elbisesi giyemez." şeklinde konuştu.

AK Parti'li Süleyman Soylu'nun MHP'ye yönelik sözlerini hatırlatan Vural, "AKP'ye yeni gelin gitmiş birisi var. Ben ona isimlerinin baş harfleriyle 'sisi' diyecem. Kendini beğendirmek için her türlü söylemleri kullanmakta. MHP'ye hakaret etmektedir. Böylece kendisinin ne görev yaptığını da itiraf ediyor." diye konuştu.

Soylu'nun geçmişte Başbakan ve AK Parti'ye yönelik sözlerini hatırlatan Vural, "Sen şimdi sisi, kimin nesi oldun?" diye sordu. Vural, "Siyasetin ve AKP'nin sisi'si Süleyman Soylu." ifadelerini kullandı. Vural, bu sözleri söyleyenin şimdi "AKP'nin vesikalısı olarak çalışmaktadır." dedi.