TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'na ilişkin eleştiride bulundu. Cumhurbaşkanı'nın görev süresinin pazarlık konusu edildiğini savunan Vural, "Oysa Cumhurbaşkanlığı makamı, devletin ve milletin birliğini temsil eder. Bu makam, AKP'nin kendi iç tartışmalarının makamı değildir. AKP'nin içerisinde yapılan pazarlıklar için bu makam ve mevkiler bu şekilde yozlaştırılamaz ama gelinen noktada bu makamın adeta siyasi bir makam, AKP'nin politbürosunun bir makamıymış gibi bir anayasa darbesi yapılmış ve maalesef kanunla anayasa değiştirilmiştir. Kanunların Anayasa'ya uygun olması gerekirken şimdi Anayasa'nın kanunlara uygun hale dönüştürülmesi gibi bir garabetle karşı karşıyayız. Bu adeta gaspla Cumhurbaşkanının görev süresini uzatma yasasıdır. Devletin, birliğini ve bütünlüğünü temsil eden Cumhurbaşkanı'nın hiçbir güç karşısında boynunu eğmemesi gerekir. Biz böyle bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Bu bakımdan Sayın Cumhurbaşkanı'nın yapması gereken ilk görev, hukuka aykırı bu irade karşısında dik durmalıdır ve bununla ilgili yasayı veto etmelidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kanuna ilişkin yaptığı değerlendirmede 'anamuhalafat partisi Anayasa Mahkemesi'ne gidebilir' dediğini anımsatan Vural, "Yani sen peşinen bu kanunu onaylayacağını açıkladığına göre demek ki bu kanun doğrudan doğruya kapalı kapılar ardından sizlerle yapılan pazarlıklarla gündeme getirilmiştir. Milletvekillerinin söylediklerinin, Anayasa'nın hiç mi değeri yoktu" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün veto yetkisini kullanmaması durumunda makamının tartışmalı hale geleceğini savunan Vural, şunları söyledi:
"Bu şuna benziyor, minare eğri iple doğrultmaya çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı bu eğri minare iple doğrultulmaz. Burhan Kuzu'nun ipiyle hiç doğrultulmaz. Burhan Kuzu'nun tavrı da 'minareyi eğri yapmışlar, Anayasayı eğri yapmışlar, iple doğrultalım'. Bu çocukça işlerden vazgeçin. Anayasayı değiştirin. Sayın Cumhurbaşkanı daha kanunu bile incelememiş. İnsan bir inceler. İncelemeden önceden onaylamış. Kanunla anayasa değiştiriliyor. Sonra Anayasa Komisyonu Başkanı kalkıp bize 'anlamazsınız' diyor.

Kendisinin anladığı bu kadarsa vallahi bilemiyorum. Arkadaşlarım Anayasa'dan daha fazla anlıyor demektir. Allah daha fazla bildiğinden korusun Kuzu'nun. Böyle kuzu kuzu Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapılmaz. Anayasa Komisyonu Başkanı, Anayasa'nın arkasında durur ama Kuzu gibi Anayasa Komisyonu Başkanlığı yapanlar, minareleri eğriltikten sonra iple düzeltmeye çalışırlar. Bence hukuk fakültesine girmesi yerinde olur. Öğrencilere önerdiği yumurtayı yese daha sağlıklı olur."

Burhan Kuzu'nun, 5 günlük süreyi 10 güne çıkarma konusundaki talebi anayasaya aykırı olarak değerlendirdiğini ifade eden Vural, ''Ama 5 yıllık görev süresini 7 yıla çıkarmayı anayasaya uygun buluyor'' dedi.

Daha sonra soruları yanıtlayan Vural, bir gazetecinin, CHP'nin, YÖK'ün katsayı uygulamasının kaldırılması kararının iptali için Danıştay'a başvurmasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin sorusuna, "Hiç doğru bulmuyoruz. Katsayı konusunda bir farklılık oluşturulmasını doğru bulmuyoruz. CHP'nin tavrı rasyonel değerlendirmeden uzak" yanıtını verdi.